‘Zamlar nedeniyle halkımız geçinemiyor”

‘Zamlar nedeniyle halkımız geçinemiyor”

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman düzenlediği basın toplantısında, “Kötü yönetim sonucu iktidar tarafından ülkemizin getirildiği süreçte, iyi gitmeyen ekonomi, yüksek enflasyon ve her gün her şeye gelen zamlarla halkımız geçinemiyor” dedi.

Emeklilerin zorda olduğunu dile getiren Yaman, “Kaldırılmayan mülakatla kamuda işe alımlarda haksızlıklar yapıldığı gibi, gençlerimiz ve insanlarımız umudunu yitirmiştir. Girdi maliyetlerinin yüksekliğinden dolayı açıklanan ürün alım fiyatlarıyla masraflarını karşılamayan çiftçilerimiz zor durumdadır. Ürün alım fiyatlarıyla maliyetlerini karşılamayan çiftçilerimiz, böyle giderse tarımdan uzaklaşacaktır. Kısaca ülkemiz halkı, hayatın pahalı olmasından dolayı mutsuzdur” diye konuştu.

Parti binasında konuşan Yaman, “Üniversitelerde eğitim başlamasıyla birlikte, öğrencilerde birçok sorunla baş etme mücadelesi veriyor. Yurt sorunu, ulaşım sorunu, kira sorunu ve en son olarak yemek ücretlerinin artışıyla birlikte öğrencilerimizin geçinememe endişesi giderek artıyor” ifadelerini kullandı.

Bekir Yaman, memur alımlarında yapılan mülakatların haksızlıklara neden olduğunu kaydetti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum