‘Türkçe Öğretimi’  TÜBİTAK projesi oldu

‘Türkçe Öğretimi’ TÜBİTAK projesi oldu

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Türkçenin Başkenti Karaman'da "Türkçe Öğretiminde Teknopedagojik Eğitimler" başlıklı TÜBİTAK projesi hayata geçiriliyor.

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Türkçenin Başkenti Karaman'da "Türkçe Öğretiminde Teknopedagojik Eğitimler" başlıklı TÜBİTAK projesi hayata geçiriliyor. Projenin açılış programı Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı'nın katılımıyla yapıldı.

Eğitim Fakültesi Konferans Salonundaki programda TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamındaki projeyle ilgili bilgi veren Fakülte Öğretim Üyesi ve Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Halil Erdem Çocuk, eğitimin değişen teknolojiye uyum sağlaması gerektiğini vurguladı. Proje kapsamında Türkçe öğretmenlerine teknoloji tabanlı uygulamalı eğitimler verileceğini ifade eden Doç. Dr. Çocuk, “Bu eğitimler sonucunda öğretmenlerin Türkçe derslerini teknolojik bir bakış açısıyla tasarlamalarını, derslerini daha verimli kılmalarını ümit ediyoruz.” diyerek projenin geliştirilmesindeki katkılarından dolayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihad Abdioğlu’na ve Karaman İl Millî Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

KMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cihat Abdioğlu ise kendisinin de uzman olarak yer aldığı matematik eğitimi ile ilgili projenin yanı sıra Türkçe eğitimi ile ilgili bu projenin de TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında kabul görmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Abdioğlu “Fakültemiz şehrimize ve eğitim camiasına katkı sunmaya devam ediyor. Örnek olmasını dilediğimiz bu projeye katılım sağlayan öğretmenlerimizin önemli kazanımlar elde ederek, bunları okullarına ve öğrencilerine en iyi şekilde yansıtmalarını temenni ediyoruz. Başta Doç. Dr. Halil Erdem Çocuk olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı da Eğitim Fakültesi tarafından Türkçenin Başkenti Karaman’da Türkçe eğitimiyle ilgili bir projenin hayata geçirilmesinin büyük değer taşıdığını belirtti. Gavgalı, “Böyle önemli bir projenin üniversitemizde gerçekleştirilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Projede yer alan akademisyenlerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenlerimizi eğitimdeki yenilikçi yaklaşımları da dikkate alarak nitelikli bireyler olarak yetiştirirsek, bunun yansımalarını çocuklarımızda ve gençlerimizde en iyi şekilde görürüz” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.