‘Zamlar geri alınsın’ 

‘Zamlar geri alınsın’ 

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, “Doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamlar vatandaşlarımızın nefesini kesmiştir. Zamlar acilen geri alınmalıdır” dedi

Gelecek Partisi Konya İl Başkanı Hasan Ekici, İl binasına asılan dev afişin ardından bir de basın açıklaması yaptı. İl Başkanı Hasan Ekici yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Son yıllarda oldukça ilginç bir süreçten geçtiğimizin farkındasınızdır.  Ülkemiz tarihinin en büyük ekonomik çöküşünü yaşarken ancak mizah programlarında ya da komedi filmlerinde izleyebileceğiniz ilginç açıklamalara şahit olmaktayız. Yandaş kanallardaki haberlerde ve tartışma programlarında yapılan algı oyunları, hükümet yetkililerinin açıklamalarındaki tutarsızlıklar ve konuşma üslupları ülkesini seven ve geleceğinden endişe duyan bizleri ve vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Son olarak doğalgaz ve elektrik fiyatlarına yapılan fahiş zamlar vatandaşlarımızın nefesini kesmiş, hayat pahalılığı ile mücadele edemeyen halkımız ülkemizin dört bir yanında protesto eylemlerine başlamıştır.  Dövizdeki yükselmeyi dış güçlere, gıdadaki artışı stokçulara bağlayan hükümet, elektrik ve doğalgazdaki fahiş zamları nereye bağlamaktadır merak etmekteyiz.  Pandemi sürecinde ekonomik olarak ülkemize pandemiden daha fazla zarar veren hükümet, fahiş elektrik ve doğalgaz zamları ile resmen bu duruma tüy dikmiştir. Gelecek partisi olarak bu fahiş zamların vatandaşlarımızın dayanma sınırını çoktan aştığını tekrarlıyor ve:  “Elektrik ve doğalgaz zamları geri alınsın!” Diyoruz.  Çıktığı televizyon kanallarında adeta halkımızla dalga geçercesine “gözlerime bakın” diyen bir hazine ve maliye bakanı olabilir mi?  

2023 yılında Ay’a gitmeye hazırlanırken Akdeniz Bölgesi’nde bulunan Isparta’nın günlerce elektriksiz kalması,  Buğday ambarı olan ülkemizin her yıl milyonlarca ton buğday ithal etmesi,  Yağ, süt ürünleri, yumurta ve sebze gibi temel ürünlerin fiyatlarının kat kat artması,  Defalarca doğalgaz bulundu diye müjde verdikten sonra doğalgaza onlarca kez zam yapılması sizce de tuhaf değil midir?Hükümetten şu andan itibaren beklediğimiz tek müjde var; o da erken seçim kararıdır. Halkımızın tek umudu, en kısa sürede sandığa giderek bu hükümetten kurtulmaktır. Emeklilere, memurlara, işçilere ve asgari ücretlilere yapılan zamlarla kıyaslandığında çok çok fahiş olan elektrik ve doğalgaz zamları bardağı taşıran son damla olmuştur.  Uzatmaları oynayan hükümetin derhal, el değil yürek yakan elektrik ve doğalgaz zamlarını geri alması, sadece gelecek partisi olarak bizim değil insan onuruna yakışan bir yaşam isteyen tüm halkımızın en büyük beklentisidir. Elektrik ve doğalgaz zamlarının açıklandığı ilk günlerde gelecek partisi Konya il başkanlığı olarak zamların iptali için mahkemede davamızı açmıştık. Zamlardan ezilen vatandaşlarımız adına bu davanın takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar koruyacağız.”

MESUT TURAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.