Yüzlerce Kaçak Göçmen Kıbrıs Açıklarında Acil Yardım Çağrısında Bulundu

Yüzlerce Kaçak Göçmen Kıbrıs Açıklarında Acil Yardım Çağrısında Bulundu

Kıbrıs adasının güneyinde 50 deniz mili açıklarında batma tehlikesi geçiren ve içerisinde yüzlerce kaçak göçmenin bulunduğu belirtilen geminin bu sabah yardım çağrısında bulunduğu belirtildi.Rum radyosu, Baf bölgesindeki muhabirinden...

Kıbrıs adasının güneyinde 50 deniz mili açıklarında batma tehlikesi geçiren ve içerisinde yüzlerce kaçak göçmenin bulunduğu belirtilen geminin bu sabah yardım çağrısında bulunduğu belirtildi.

Rum radyosu, Baf bölgesindeki muhabirinden aldığı bilgiye dayanarak, söz konusu geminin, Suriye’den hareket eden “Abdullah” isimli balıkçı teknesi olduğunu ve içerisinde 400 kadar kişinin bulunduğunu belirtti.

Rum Yönetimi makamlarının, S.O.S çağrısının ardından harekete geçtiğini belirten Rum radyosu, Rum Araştırma ve Kurtarma Koordinasyon Merkezi’nin çağrısı üzerine, “Salamis” isimli seyahat gemisi ile bir tankerin de geminin yakınlarında bulunduğunu duyurdu.

Haberde, Rum Liman Polisi'ne ait iki geminin de bölgeye yöneldiğini ancak bu gemilerin, bölgedeki dalgalar nedeniyle geri dönmek zorunda kaldığını belirtildi.

Güney Kıbrıs’ın uçuş unsurlarının bekleme konumunda olduğu belirtilen haberde, “Abdullah” isimli balıkçı teknesinde bulunan yabancıların, “Salamis” seyahat gemisiyle saat 17:00’de Limasol Limanı’na gelmesinin de beklendiği de aktarıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.