Yurtdışı eğitimine yoğun ilgi var

Yurtdışı eğitimine yoğun ilgi var

Öğrenciler hem yabancı dilini geliştirmek hem de okuduğu bölümde daha kaliteli eğitim almak amacıyla yurt dışı eğitimi seçiyor.


 Bu nedenle birçok yerde yurt dışında eğitim avantajları sunan şirketler kuruluyor. Bunlardan biri de Konya’da hızlı bir yükseliş yakalayan Mobid Educatian Yurtdışı Eğitim Danışmanlık şirketi. Mobid Educatian, 10 yıllık uzman ve kaliteli kadrosu ile yurtdışında eğitim almak isteyen gençler ve işadamları için danışmanlık hizmeti sunuyor. Mobid Educatian Yurtdışı Eğitim Danışmanlık Şirketi Müdürü Sezai Keskin, yurtdışı eğitimin avantajları, hangi ülkelerde nasıl eğitim verildiği ve kimlerin bu hizmetten yararlanabildiği konularda bilgi verdi. 14 ülkede ve 110 üniversite ve yabancı okulların temsilciliğini yaptıklarını belirten, Sezai Keskin, bu güne kadar yüzlerce iş adamı ve özellikle de üniversite öğrencisini yurtdışına göndererek dil eğitimi almalarını sağladıkları söyledi.
YURTDIŞINDA DİL DAHA ÇABUK ÖĞRENİLİYOR
Türkiye’de birçok dil kursu olmasına rağmen yabancı dil eğitiminin yeteri kadar verilmediğine değinen Keskin, “Burada en büyük problem kazanılan teorik bilginin pratiğe aktarılmamasıdır. Dil öğrenimini etkin ve sürekli kılmanın yolu, dili ülkesinde yaşayarak öğrenmektir. Bu aynı zamanda öğrenme süresini de kısaltır. Çünkü gittiğiniz ülkede Türkçe konuşacak ortam bulamıyorsunuz. Bu sayede İngilizceyi her zaman tekrar ederek, öğrenmeyi hızlandırıyorsunuz. Yine farklı kültürler tanıyarak, farklı bakış açıları yakalayıp, kariyerinizi zenginleştiriyorsunuz. Böylece bir bakıma iş bulma şansınızda artıyor” diye konuştu. Yurtdışı eğitimle ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi veren Keskin şöyle konuştu: “Biz dil okullarıyla öğrenci arasında aracı konumundayız. Öğrencinin kaydını yapıyoruz. iteği, ideali ve maddi gücü doğrultusunda nereye gitmek istiyorsa oraya gönderiyoruz. Gideceği, ülke ve şehir hakkında tüm bilgileri veriyoruz. Vize başvurularında ve evrakları nasıl ayarlamaları konusunda yardımcı oluyoruz. Yine konaklama konularında her türlü desteği sağlıyoruz.”
ENÇOK İSTENEN ÜLKE KANADA, İNGİLTERE, İRLANDA
Öğrenciler ve iş adamları tarafından en çok gidilen ülkelerin başında Kanada, İngiltere, İrlanda’nın geldiğini anlatan Keskin, bunun en büyük nedenin ise İngilizceyi en doğru şekilde öğrenilen ülkeler olmasından kaynaklandığının altını çizdi. Eğitim için gidilen ülkede konuşulan dilin de büyük önem taşıdığını bildiren Keskin, “ABD’de konuşulan İngilizce ile İngiltere İngilizcesi arasında farklar var. Bu yüzden dil eğitimi konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Oysa Kanada ve İrlanda’da konuşulan İngilizce, İngiltere İngilizcesidir” dedi. Gidilen ülkede Türklerin az olmasının da büyük avantaj sağladığını aktaran Keskin, bu sayede Türkçe konuşacak ortam olmadığı zaman öğrencilerin İngilizceye daha çabuk odaklandığını kaydetti.
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.