Yunanistan’da Okullar Kaynıyor

Yunanistan’da Okullar Kaynıyor

Yunanistan’da binlerce öğrencinin yaklaşık 10 gündür sürdürdükleri okul boykotuna bu hafta da devam etmeleri bekleniyor. Atina’da toplanan öğrenci ve öğretmenler, hükümetin 'Yeni Okul' adı verilen sınav sistemi ile okullardaki eksiklileri...

Yunanistan’da binlerce öğrencinin yaklaşık 10 gündür sürdürdükleri okul boykotuna bu hafta da devam etmeleri bekleniyor. Atina’da toplanan öğrenci ve öğretmenler, hükümetin 'Yeni Okul' adı verilen sınav sistemi ile okullardaki eksiklileri protesto etti.

Yunanistan’da hükümetin hayata geçirmeye çalıştığı yeni eğitim reformu paketi, öğrenciler tarafından protesto ediliyor. Sosyal medyadan organize olan öğrenciler, 10 gündür Yunanistan genelindeki yüzlerce okulda boykot ve işgal eylemleri gerçekleştiriyor.

Ülke genelinde olduğu gibi Atina merkezinde de toplanan binlerce öğrenciye öğretmenler ve veliler de destek verdi. Gösterilerde slogan atan öğrenciler, parlamentoya yürüdü. "Yeni Okul" düzenlemesi kapsamında lise sınav notlarının hesaplanma şekline tepki gösteren öğrenciler, öğretmen açığına, taşımada yaşanan sorunlara, bölümlerin birleştirilmesine ve genel olarak eğitim sistemine karşı olduklarını haykırdı. Öğrenciler, üniversite giriş sınav sayısının çok olmasına ve sabahtan akşama kadar süren dersler sebebiyle öğrencilerin yarış atına döndürülmesine karşı olduklarını savundu. Öğrencilere muhalefet partileri de destek veriyor.

Yaklaşık 10 günden bu yana süren eylemler sebebiyle sadece Batı Yunanistan’da 100 ortaokul ve lisede öğrenci boykotu ve işgalleri sebebiyle eğitim yapılamıyor. Ülke genelinde boykot yapılan ortaokul ve lise sayısı ise 500 civarında.

Yasa tasarısında bazı değişiklikler yapılabileceği sinyali veren Eğitim Bakanı Andreas Loverdos, eğitim sezonunun zarar görmemesi için yapılamayan derslerin tatil ya da hafta sonları telafi edileceğini söylemişti.

Öğrenci ve öğretmenler, 27 Kasım’da gerçekleşecek genel greve katılacaklarını da duyurdu. Grev nedeniyle 27 Kasım'da okullar tatil olacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.