Yunak'ta 3. Sınıf öğrencılerine  Yetenek Taraması yapıldı

Yunak'ta 3. Sınıf öğrencılerine Yetenek Taraması yapıldı

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" çerçevesinde yetenek taraması Yunak Kapalı Spor Salonunda yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme programı kapsamında ilçemizde geleceğin şampiyon sporcuları olacak yeteneklere sahip öğrenciler teste tabii tutuldu.

Teste tabii tutulan öğrencilerin boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu testi, esneklik testi, sıçrama testi, 20 metre sürat testi, geriye sağlık topu fırlatma ve çeviklik testi yapılırken, taramada sonuncunda yetenekli öğrenciler Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından 08-12 yaş aralığındaki Temel Hareket Becerileri eğitimine katılmak üzere davet edilecekler.

Yunak İlçe Millî Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, bu gibi çalışmaların çocukların erken yaşlardan itibaren doğru yönlendirilmeleri için çok önemli olduğunu ifade etti. Tarama faaliyetlerin bir bölümüne de iştirak eden Mahmut İşcan: "İş birlikleri için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğümüze ve emek veren öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim. Eminim ki bu program sayesinde ilcemuzden de bir cok spora yönelik becerikli ve yetenekli öğrenciler çıkacaktır" dedi.

Yunak İlçe Milli Eğitim yetenek taraması programına katılarak program hakkında bilgi aldı. İşcan'a bazı okul müdürleri ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bilal Üründü de eşlik etti.

SPOR SERVİSİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.