Yumurtacılar Hammadde Fiyatlarının Artışından Şikayetçi

Yumurtacılar Hammadde Fiyatlarının Artışından Şikayetçi

Uluslararası Yumurta Komisyonu (International Egg Comission–IEC)’nun 22-26 Eylül 2013 arasında Capetown’da yapılan toplantısına katılan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Yum-Bir) ve Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG) Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala,.

Uluslararası Yumurta Komisyonu (International Egg Comission–IEC)’nun 22-26 Eylül 2013 arasında Capetown’da yapılan toplantısına katılan Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (Yum-Bir) ve Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu (KTG) Yönetim Kurulu Üyesi Derya Pala, “Hammadde fiyatlarının artışı, tüm ülkelerin ortak sorunu.” dedi.

IEC'nin her yıl düzenlenen toplantısı, bu yıl Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Capetown şehrinde yapıldı. 40 ülkeden 400 delegenin katıldığı toplantı, “Markalaşma ve Pazarlama Temalı Küresel Liderlik Konferansı” başlığıyla dünya yumurta sektöründe yaşanan gelişmeler ve fırsatları değerlendirdi. Yem fiyatlarının ve mevzuatın maliyetlere etkileri, yumurta talebini arttırmaya yönelik pazarlama stratejileri, kanatlı sağlığı ve yumurta tanıtımında ülke örnekleri konularında da bilgi verilen konferansa, Türkiye'den KTG adına Pala ve sektör temsilcileri katıldı. Konferansta, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 11 ülkenin sektöre ilişkin mevcut durumunu yansıtan ülke raporları, Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Okyanusya kıtalarına ait yumurta işleme sanayi raporları sunuldu. Dünya yumurta ihracatında ikinci sıraya yerleşen Türkiye’nin raporunu sunan Derya Pala, şunları söyledi: “ABD, Avrupa, Asya, kısacası tüm ülkelerin ortak sorunu hammadde fiyatlarının yüksek oluşu ve yaşanan fiyat dalgalanması. Komisyonun en önemli misyonu tabii ki yumurta tüketiminin arttırılması, besleyici değerinin ve öneminin anlatılması için çalışmalar yapmak. Bu konudaki sosyal sorumluluk projelerine de çok önem veriliyor.” Afrika pazarına ayrıca dikkat çeken Pala, “Afrika, çok gelişmekte olan bir pazar. Hem üretim ve yeni yatırımlar hem de ihracat açısından potansiyeli dikkat çekici.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.