Yumurta haberleri satışlarını artırdı

Yumurta haberleri satışlarını artırdı

Konya Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Konya, yumurtanın kolesterole neden olmadığı yönündeki haberlerin medyada yer almasının ardından iç piyasada yumurta talebinin canlandığını söyledi.

Hasan Konya yaptığı açıklamada, yumurtanın sağlık kaynağı bir ürün olduğunun geçmişten beri bilindiğini ancak, bazı doktorların hastaları için, ''yumurta kolesterole neden olur'' düşüncesiyle yumurtayı diyet listesine almadığını belirtti. 
Son dönemde yumurtanın kolesterole neden olmadığıyla ilgili medyada çıkan haberlerle, yumurtanın diyet yapanlar için de adeta aklandığını dile getiren Konya, şunları kaydetti: 
''Bu haberlerle yumurtanın pek çok kişi tarafından bilinmeyen faydaları geniş kesimlerce bilinir hale geldi. Bu durum yumurta sektörüne de olumlu yansıdı. Yumurtanın kolesterole neden olmadığı haberlerinin medyada yer almasının ardından iç piyasada yumurta talebi canlandı. Zaten içinde bulunduğumuz dönem yumurtanın en fazla tüketildiği, yumurtaya en fazla talebin olduğu dönem. Yumurta üreticileri iç piyasaya yumurta vermek varken ihracata ağırlık vermez. Biz de ihracata gönderilen yumurtaların bir kısmını iç piyasaya verdik. Ancak, yumurta üretim miktarında herhangi bir değişiklik olmadı.'' 
Konya, yumurta talebinin iç piyasada hissedilir şekilde arttığını belirterek, yumurtanın vücuda sağladığı yararlar daha fazla anlaşıldıkça, iç piyasadaki talebin de o oranda artacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.