Yozgat’ta Bayrama İki Gün Kala Kurban Satışları Arttı

Yozgat’ta Bayrama İki Gün Kala Kurban Satışları Arttı

Yozgat’ta Kurban Bayramına iki gün kala, kurbanlık satışları arttı. Kurban temini için pazarı gezen vatandaşlar kurbanlığı bütçelerine uygun fiyata almak için besicilerle kıyasıya pazarlığa tutuşuyor. Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan...

Yozgat’ta Kurban Bayramına iki gün kala, kurbanlık satışları arttı. Kurban temini için pazarı gezen vatandaşlar kurbanlığı bütçelerine uygun fiyata almak için besicilerle kıyasıya pazarlığa tutuşuyor.

Yozgat Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında satışa sunulan kurbanlıkların, satışları Kurban Bayramına iki gün kala daha da hızlandı. Satışlardan hem besici hem de alıcı memnun kalıyor. Kurban alan vatandaşlardan Kemal Yalçın, kurbanlık için koç aldığını belirterek, “Besici 650 lira istedi biz 500 lira verdik ve 550 liraya pazarlık yapıp aldık. Fiyatlarda normal geçen yılla aynı oranda sayılır.” dedi.

Pazarın en büyük kurbanlığı ise 8 bin liraya satıldı. Şahin Kayışdağ isimli besici Pazarın en büyük kurbanlığının kendilerinde olduğunu belirterek, normal fiyatı 10 bin lira olan kurbanlığını Kurban Bayramına iki gün kaldığı için 8 bin liraya sattığını söyledi. “Bir ton ağırlığındaki hayvanın normal fiyatı 10 bin lira olması gerekirken, biz 8 bin liraya sattık. Çünkü ihtiyacımız vardı, yem alınacak, ekin ekilecek gübre alınacak, bu yüzden biraz ucuz sattık. Kasaba satmayı düşündük fakat kurban dolayısıyla en az 3 ay et alımı olmaz. Bizde 3 ay bekleyemeyeceğimiz için 8 bin liraya sattık.” diye konuştu.

Bir vatandaş ise aldığı kurbanlık koçu otomobilin bagajına koyup götürmesi dikkat çekti. Vatandaş, koçu 550 liraya aldığını belirterek, “Kurbana iki gün var. Kurbanlığımı aldım evimin bahçesinde bakacağım ve bayram günü keseceğiz.” dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.