YouTube, hobiden para kazandıracak

YouTube, hobiden para kazandıracak

En popüler video servisi olan YouTube, yeni başlattığı iş ortaklığı ile Türkiye’deki kullanıcılarının hobisinden para kazanabilmesine olanak sağlayacak gibi gözüküyor

 Google'un sahibi olduğu video paylaşım sitesi Youtube, artık ülkemizdeki kullanıcıları ile de iş ortaklığına gidecek. Bu konudaki bilgileri 3 Mayıs Cuma günü düzenlenen basın toplantısında konuşan Youtube EMEA Bölgesi İş Ortağı Geliştirme Operasyonları Birimi Kıdemli Stratejisti Christoph Poropatits verdi. YouTube için içerik aktarımı yapacak kullanıcıları ile ortaklık yapmaya başlayacaklarının haberini veren Poropatits, "İlgi çekici içerik her yerden gelebilir, biz de YouTube olarak insanlara gerekli platform ve araçları sunarak daha büyük işlerin gerçekleşmesini ve büyük izleyici kitlelerinin oluşmasını destekliyoruz. İş ortaklarımıza başka hiçbir dağıtım platformunda olmayan yaratıcılık ve herhangi bir yapım takvimi veya içerik yönlendirmesine bağlı kalmama özgürlüğü sağlıyoruz. Her geçen gün daha fazla kişinin YouTube'u yalnızca hobi değil aynı zamanda bir iş platformu olarak görmesini istiyoruz", dedi.

YouTube Türkiye ekibi ile çalışmaya başlayacak, ortaklık programına dâhil edilen kişilerin, ilk olarak bir on-line eğitim içerikli dokümanı tamamlamaları gerekiyor. Bunun ardından söz konusu ortaklı anlaşmasını kabul etmesi gereken bu kişinin, reklam için kullanılacak videolarını ayarlaması gerekiyor. YouTube, ortağının seçtiği videoların içerisine ya da yanına reklam ekliyor. Bu reklamların satışı gerçekleştikten sonra ise elde edilen gelir üzerinden ortağın payına düşen Google AdSense hesabına yatırılıyor. Ne kadar ilgi çekici bir reklam olursa o kadar fazla gelir elde edebilecek olan YouTube ortağının, tek yapması gereken dikkat çekebilecek içeriklere sahip olmak.

YouTube ortağı, he kadar ilgi çekici içerik üretirse, o kadar çok para kazanma olanağına sahip olabiliyor. Tıklandıkça gelirlerinin arttıran ortak, bir ay içerisinde birkaç bin Euro kazanma olanağına bile sahip olabiliyor. Hem keyifli hem de kolay bir ortaklığa imza atmak isteyenlerin YouTube Türkiye ekibi ile hemen görüşmeye başlaması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.