Yörex Fuarında Manavgat'ın Yöresel Ürünleri Tanıtılacak

Yörex Fuarında Manavgat'ın Yöresel Ürünleri Tanıtılacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'na (MATSO) 22-26 Ekim tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek olan YÖREX Fuarı'na katılarak Manavgat'ın yöresel ürünlerini tanıtacağı kaydedildi. Antalya Ticaret Borsası (ATB)öncülüğünde Türkiye Odalar...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'na (MATSO) 22-26 Ekim tarihlerinde EXPO Center'da düzenlenecek olan YÖREX Fuarı'na katılarak Manavgat'ın yöresel ürünlerini tanıtacağı kaydedildi.

Antalya Ticaret Borsası (ATB)öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteğiyle bu yıl 22-26 Ekim'de EXPO Center'da düzenlenecek 5. Yöresel Ürünler Fuarı'na Manavgat’ta yöresel ürünleri ile katılacağı bildirildi. MATSO Yönetim Kurulu üyeleri Murat Oğuz Öncel, Mehmet Ergen, Hüseyin Güneş’ten oluşan heyetin, bir aydır fuarla ilgili hazırlık çalışma yaptığı belirtildi. Manavgat ürünlerinin yer aldığı tasarımda MATSO standında Manavgat bölgesinde yetişen birçok ürün yer alarak tanıtılacağı ifade edildi.

MATSO Yönetim Kurulu üyesi Murat Oğuz Öncel, yaptığı açıklamada, 22-26 Ekim tarihlerinde düzenlenecek YÖREX Fuarı'na TOBB’un destek verdiği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) yetkililerinin de katılacağını kaydetti. 81 ilden katılımın gerçekleşeceği fuara, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklığlu ile 365 oda ve borsa başkanın katılarak destek vereceğinin altını çizen Öncel, üreticilerinde bireysel olarak fuara katılıp kendi ürünlerini sergileyebileceğini söyledi.

ATB öncülüğünde, 'Sizin oraların nesi meşhur' sloganıyla düzenlenecek fuarın yöresel ürünlerin coğrafi işaret alarak markalaşması için önemli olduğunu vurgulayan Öncel, "Fuarın hem yöresel ürünlerimizin markalaşması hem de ilçemizin yerli turiste tanıtılması için büyük fırsat olduğunu belirtti. Türkiye genelindeki yöresel ürünün fuarda tanıtılacağını ifade eden Öncel, Manavgat ürünlerinin böyle bir fuarda tanıtılmasının önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye genelinde 3 bine yakın yöresel üründen 183 coğrafi işaretli olduğunun altını çizen Öncel, geçtiğimiz aylarda müracaat ettikleri Manavgat susamının da fuarda yer alacağını söyledi. Öncel, “Görsel olarak çok güzel hazırladığımız standımızda susam, zeytinyağı, portakal, karpuz, defne, keçiboynuzu ürünlerimiz tanıtacağız. Ürünlerimize coğrafi işaret almak için bu tür fuarların önemli olduğunu düşünüyoruz. Fuara tüm Manavgat halkı davetlidir." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.