Yönet: Buca maçı önemli

Yönet: Buca maçı önemli

Konyaspor, Bucaspor maçının hazırlıklarına aralıksız devam ediyor. Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Bucaspor maçında alınacak galibiyetin takımımızı üst sıralara taşıyacağını söyledi

Spor Toto Süper Ligi’nde ilk üç hafta da 4 puan alarak, sergilediği mücadeleci performansla ligin sürpriz takımları arasında yer alabileceğini gösteren Konyaspor’da hazırlıklar devam ediyor. Önceki günü izinli geçiren Yeşil-Beyazlılar Buca maçı hazırlıklarına dün başladı. Teknik direktör Ziya Doğan gözetiminde Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde dün sabah yapılan antrenmana Almanya’da tedavi olan Erdal Kılıçaslan ve milli takımlarda bulunan oyuncular Serkan Şahin, Mahamoudou Kere ve Borek Dockal katılmadı.

İdmanda iki gruba ayrılan oyunculardan ilk grup salonda çalışırken, diğer grup saha çalışması yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından koşu çalışması yapan oyuncular, teknik direktör Ziya Doğan’ın da yer aldığı çift kale maç ile antrenmanı sürdürdü. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren antrenman açma-germe hareketleri ile sona erdi. Konyaspor’da hazırlıklar bugünde devam edecek.
ÜST SIRALARA TIRMANACAĞIZ
Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Cengiz Yönet,  ilk 3 haftalık periyoda bakıldığında Konyaspor’un bekledikleri bir performans sergilediğini ve bu performansın daha da artacağına inandığını belirtirken, Bucaspor maçında alınacak galibiyetin takımımızı üst sıralara taşıyacağını ve bu nedenle çok önemli olduğunu söyledi.
Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun ilk 3 haftasını değerlendiren Yönet, “Geride kalan 3 haftaya baktığımızda takımımız beklediğimiz bir performans sergiledi. Sezon başında mücadeleci, dirençli, terinin son damlasına kadar mücadele eden, takım olabilen bir ekip olacağımızı söylemiştik. Kamuoyu tarafından ses getiren, flaş transferler yapmayacağız demiştik. Zaten buna da gücümüz yoktu. Konyaspor’un geleceğini ipotek altına almak istemedik. Ligin geride kalan 3 haftasında tüm bu dediklerimizi gerçekleştirdik. Bundan sonra ne olacağını bilmemiz imkansız. Ziya hocamızın çalıştırdığı tüm takımlarda bu özellikler görülmüştür. Bizim takımımızda da durum aynı. Bu sene amacımız gerçekçi bir hedef olarak ligde kalmak. Çok iddialı bir söz söylüyorum. Bundan öncede bunu birkaç defa tekrarladık; Konya şehri ligde kalmayı hedefleyecek, lige tutunmayı hedefleyecek kadar küçük ve kapasitesiz bir şehir olmamalı. Eğer bizler yönetimde kalırsak veya bizden sonra göreve gelecek bir yönetimin hedefinin ligde kalıcı olmak olmasını istemiyoruz. Bu yıldan sonraki hedeflerin daha yukarıları, bu ligin üst sıraları olabileceği gibi UEFA’ya katılmak veya kupaya ulaşmak olması gerekiyor. Bunun gayreti ve çalışması içersindeyiz” diye konuştu.
Yönet, Spor Toto Süper Lig’in 4.haftasında sahamızda oynanacak olan Bucaspor maçıyla ilgili olarak, “Zorlu bir karşılaşma olacak. Onlarda bizim gibi yeni sezonla birlikte Bank Asya 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen bir ekip. Ancak kendileri bizden daha şanslı bir ekipti. Neden? Çünkü bizden daha önce lige çıkmayı garantilediler. Biz lige en son yükselen takım olduk. Bu nedenle Bucaspor transferde daha rahat çalıştı. Çok ciddi transferler gerçekleştirdiler. Takımın başında da önemli bir isim var. Biz lige verilen arada iyi bir ortamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu maç bizim için çok önemli. Çünkü alacağımız bir galibiyet bizi daha yukarılara taşıyacak. Biz bu maçtan galip ayrılmayı planlıyoruz. Ancak oynanmamış bir maçta üç sonuç var ve istemediğimiz halde terside olabilir. Ligin başında dediğimiz gibi yedinci veya sekizinci haftada daha başarılı daha oturmuş bir ekip olacağız. Takımların gerçek güçleri de bu haftalarda belli olacaktır” dedi.
Başkan Bahattin Karapınar’ın kulübe maddi destek çağrısının tüm Konya şehri tarafından ilgi görmesi gerektiğinin de altını çizen Yönet, “Ciddi şekilde bir borcumuz mevcut ve bunu tekrarlamaktan hicap duyuyoruz. Naklen yayın ihalesi yapıldığında aldığımız nakit bize ulaşmış olsaydı ciddi bir rahatlama yaşayacaktık. Ancak geçmiş yönetimlerde yapılan bazı yanlışlıklar nedeniyle bu para federasyona gitti. Bizler yöneticiyiz, ağlama makamı değiliz. Konyaspor için kaynak oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bunu içinde çalışmalarımız devam ediyor. Ne kadar başarılı olduğumuzu da zamanla göreceğiz. Bu yılı atlatmak zorundayız. Kamuoyundan destek bekliyoruz. Bütün kulüpler borçlu. Kabul ama Konyaspor’un mevcut borç ile hayatını sürdürmesi gerekiyor. Bunu başarmaya çalışıyoruz. Ciddi anlamda borçları azalttık. Konyaspor’un geleceğini ipotek altına almamak içinde gayret sarf ediyoruz” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.