Yol yok oy da yok!

Yol yok oy da yok!

Bozkırın Kozağaç Köyü sakinleri yıllardır yollarının yapılmadığını ileri sürerek seçimlere katılmadı.

Bozkır’ın Kozağaç Köyü sakinleri yıllardır yollarının yapılmadığını ileri sürerek seçimlere katılmadı. 204 seçmenin bulunduğu köyde 4 sandık görevlisi oy kullandı

 

YOL YOKSA OY VERMİYORUZ

Bozkır ilçesine bağlı Kozağaç Köyü ilginç bir protestoya tanıklık yaptı. Köyleri ile yayları arasındaki yollarının yıllardır yapılmadığını ileri süren köy sakinleri, bu tepkilerini dile getirmek için 2011 Genel Seçimlerine katılmama kararı aldıklarını belirtti. Kozağaç Köyü Muhtarı Mümin Arıkan, seslerini duyurmak için yıllardır uğraştıklarını ancak bir yanıt alamadıklarını ileri sürerek böyle bir karar aldıklarını söyledi. Köy girişine astıkları afişte, ‘Kozağaç Köyü 12 Haziran Seçimlerine katılmayacak. Yol yok oy da yok’ ifadelerine yer veren köy sakinleri seslerinin duyulması için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

204 SEÇMEN OY KULLANMADI

Kozağaç Köyü’nde 204 seçmenin olduğunu dile getiren Kozağaç Köyü Muhtarı Mümin Arıkan, “sabah saat 08.’de başlayan oy kullanma işlemi akşam 17.00’ye kadar devam etti. Ancak bu süre içerisinde 204 seçmenin hiç birisi oy kullanmadı. Sadece köy dışından gelen 4 kişilik sandık görevlisi oy kullandı. Biz aynı tepkimizi 2007 seçimlerinde de göstermek istedik ancak bir yanıt alamadık. Yıllardır feryat etmemize rağmen sesimizin duyulmaması bizleri çok üzüyor. Bu seçimlerde bir kez daha haykırmak istiyoruz: yolumuzu yapmıyorsanız oy da yok seçimde yok. Ve bundan sonra verilecek hiçbir sözleri inanmak istemiyoruz” diye konuştu.

206 BİN TL ÖDENEĞİ ÇIKTI AMA

Kozağaç Köyü ile Çukurçimen Yaylası arasındaki 5 kilometrelik yolu hiçbir araç girmediği için yaya olarak 45 dakika içerisinde kat etmek zorunda kaldıklarını da dile getiren Arıkan, “Bırakın köy sakinlerini bu yoldan hayvanlarımız bile zor ilerliyor. Bu konuyu yıllardır gündeme getiriyoruz. İl Genel Meclisinden karar çıkmasına, Orman Müdürlüğü’nden izin alınmasına rağmen bu çalışma hangi güçler tarafından engelleniyor anlayamadık. 206 bin TL ödenek çıkmasına rağmen bir türlü çalışmalar başlatılmadı. Şu anda yayla yolu olmayan ve mağdur olan tek köy bizim köyümüzdür” şeklinde konuştu.

TÜM KOZAĞAÇ HALKI TEPKİLİ

Kozağaç Köyü’ne bağlı Çukurçimen yaylasının Osmanlı’dan kalma tapuları ve devlete ödenen vergilerin belgesi elimizde olmasına rağmen, kendilerinin yok sayıldığını ifade eden köy sakinleri ise konuşmalarında, “Bizler yok sayılmaktayız ve sesimizi kimse duymuyor. Yayla yolumuz açılıncaya kadar hiç bir seçimde oy kullanmayacağız. Sadece köy içindeki bizler değil, başka şehirlerde oturan Kozağaç’lılarda oy kullanmayarak tepkilerini dile getirecekler” diye konuştu.

FİLİZ KILINÇEL MERHABA/BOZKIR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.