Yokuş: Ekonomide   bedeli halk ödeyecek

Yokuş: Ekonomide  bedeli halk ödeyecek

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, 2023 yılının yüksek vergilerle başladığını ifade ederek, seçim yılı nedeniyle bütçe disiplininden uzaklaşan iktidarın beceriksizliğinin bedelini halkın ödeyeceğini öne sürdü.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yüksek vergilerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni yıla iktidarın yüksek vergilerle vatandaşı ezerek başladığını ifade eden Yokuş, "Emlak ve motorlu taşıtlar vergisi yüzde 61 oranında artırıldı. Harç ve cezalar ise yüzde 123 oranında artırıldı. Bu yüksek vergi artışları da gösteriyor ki 2023 yılında da hayat pahalılığı devam artarak devam edecek. Seçim yılı nedeniyle de iktidar bütçe disiplinin de uzaklaştı. İktidarın becerisizliğinin bedelini halkımız ödeyecek" dedi.

Memura ve emekliye verilen yüzde 25 zammın vergilere gelen zamlar karşısında gelmeden eridiğini söyleyen Yokuş, "Vergilerin birçoğuna yüzde 61, yüzde 123 zam yapan iktidar asgari ücretliye yüzde 54, memura ve emekliye ise yüzde 25 zammı reva gördü. 85 milyon 2023 yılında açlığa, sefalete ve hayat pahalılığına terk edildi. Bunun hesabını iktidara halkımız seçimde soracaktır" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.