Yök Başkanı: Küresel Ekonomiden Dolayı Bir Kaç Kere Meslek Değiştirmeliyiz

Yök Başkanı: Küresel Ekonomiden Dolayı Bir Kaç Kere Meslek Değiştirmeliyiz

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof Dr. Gökhan Çetinsaya, küresel ekonomiden dolayı hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Çetinsaya, “Şimdi küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yüksek öğretim...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof Dr. Gökhan Çetinsaya, küresel ekonomiden dolayı hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğini söyledi. Çetinsaya, “Şimdi küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yüksek öğretim çağındaki nüfusa değil 30’lu- 40’lı yaşlarındaki nüfusa da eğitim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yükseköğretimle tanıştırmamız ve yeni bilgiler aktarmamız gerekiyor.” dedi.

İstanbul Üniversitesi Baltalimanı Tesislerinde YÖK himayesinde Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından düzenlenen “4. İslam Dünyası Kalite Güvence Ajansları Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı' yapıldı. Programa katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, gazetecilere bilgiler verdi. Yükseköğretimde kalitenin en önemli mesele olduğunu belirten Çetinsaya, “Bu bakımdan biz 4 koldan çalışıyoruz. Bologna sürecinin Avrupa yükseköğretiminin en önemli katılımcılarından biriyiz. Ödevlerimizi hakkıyla yapmış bir ülkeyiz. Şimdi bütün dünyaya açılıyoruz ve önemli bir kesimde İslam ülkeleri. Bugün 'İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliği'nin toplantısındayız. Hem yönetim kurullarını hem de genel kurullarını burada yapıyorlar. Son 5 yıldır aktif ve faaliyette olan bir kuruluş. Bizde Türkiye olarak katkı veriyoruz. Nitekim bu katkılarımız çok önemli sonuçlara da ulaşıyor. Geçen yıl YÖK adına, Türkiye adına 'İslam Ülkeleri Kalite Güvencesi Ajansları Birliğinin Toplantısı'na katılan Prof. Dr. Mahmut Özer, aynı zamanda 10 kişilik yönetim kuruluna da seçildi ve başkan yardımcısı oldu. Yine bizim çabalarımızla KKTC’de yönetim kuruluna seçildi. Amacımız önümüzdeki dönemde toplantıları KKTC’de yapmak. Amacımız Kıbrıs’ı da uluslararası yüksek öğretimde bir kaliteye sokmak. Türkiye’nin uluslararasılaşmasında, YÖK’ün uluslararasılaşmasında kalite sürecinde önemli katkılar yapacağının inancındayım.” şeklinde konuştu.

Yükseköğretim kurumları olarak küresel ekonominin getirdiği çeşitli meselelerinin olduğunu vurgulayan Çetinsaya, “Meselelerimiz var. Bu meselelerin en önemlisi de küreselleşmenin önümüze getirdiği dinamikler var. Öğrencilerimizin 21. yüz yılda onları ayakta tutacak 21. yüz yılın meseleleriyle yüzleştiklerinde üstesinden gelebilecekleri bilgi ve beceri, yeteneklerle ve yetkinliklerle donatmak her kes bunun peşinde. Ayrıca hayat boyu öğrenme fenomeni var karşımızda. Çünkü küresel ekonomi bize hayatımız boyunca birkaç kere meslek değiştirmemiz gerektiğinin, birkaç kere bildiklerimizi tekrar ve tekrar tazelememiz gerektiğini söylüyor. Şimdi bütün küresel dünyanın meselesi de bu. Sadece yükseköğretim çağındaki nüfusa değil 30’lu- 40’lı yaşlarındaki nüfusa da eğitim sağlamamız gerekiyor. Onları tekrar yükseköğretimle tanıştırmamız ve yeni bilgiler aktarmamız gerekiyor.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.