Yılmaz: Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz

Yılmaz: Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, içbirimiz, hiçbir siyasi parti, görüş ve kesim tek başına Türkiye Yüzyılı'nı inşa edemez. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Ahiliğin, kardeşliğin, birliğin, beraberliğin yüzyılıdır. Hiçbirimiz, hiçbir siyasi parti, görüş ve kesim tek başına Türkiye Yüzyılı'nı inşa edemez. Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Yılmaz, Kırşehir'de 36. Ahilik Haftası Kutlama Töreni'ne katıldı.

Buradaki konuşmasında Pir Ahi Evran Veli başta olmak üzere tüm ahi esnaf ve sanatkarlarını rahmetle anarak Ahilik Haftası'nın adeta bir esnaf bayramına dönüştüğüne işaret eden Yılmaz, her yıl düzenlenen bu etkinlikleri, özellikle Ahilik değerlerini gelecek nesillere aktarması açısından kıymetli bulduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, 13. yüzyılda Pir Ahi Evran Veli tarafından kurulan Ahilik teşkilatının, ticaret, zanaat ve mesleğin ahlak ve doğrulukla kurumsallaşmış hali olduğunu, Ahiliğin, Selçuklu döneminde Türk- İslam medeniyetlerini kaynaştıran bağ, Osmanlı'yı cihan devleti yapan sır, İstiklal Harbi'nin arkasındaki özveri olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.