Konya birinci, burası ikinci olacak

Konya birinci, burası ikinci olacak

Türkiye'de güneş enerji santrali yatırımları devam ediyor. Konya Karapınar Kalyon GES ülkenin en büyük güneş enerji santrali olarak biliniyor. Hatay Erzin'de kurulan Erzin-1 GES ise ikinci büyük santral olarak üretime başlıyor.

Türkiye'nin enerji bağımsızlığı için büyük önem taşıyan projelere bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali Konya'da yer alıyor. Karapınar Kalyon GES 2600 futbol sahası büyüklüğünde.

karapinar.jpg

YILDA 2 MİLYON KİŞİNİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILIYOR

Yılda 2 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılayan bu dev santral dünyaya örnek oldu. Aynı zamanda bu santral Avrupa'nın en büyüğü olarak da biliniyor. Türkiye’nin Konya'dan sonra ikinci büyük güneş enerjisi santrali olan Erzin-1 GES, Limak Yenilenebilir Enerji tarafından 60 megavat kapasiteyle kısmi olarak devreye alındı.

erzin-1.jpg

TEMİZ ENERJİ HEDEFİNE KATKI SAĞLAYACAK

Hatay’ın Erzin ilçesinde yer alan ve tamamlandığında 140 megavat kurulu güce sahip olacak olan bu dev proje, ekim ayında tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Söz konusu santral tek başına 500 bin kişinin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayacak. Yılda 175 bin ton ilave karbon emisyonu azaltacak olan Erzin-1 GES, Türkiye’nin temiz enerji hedeflerine önemli bir katkı sağlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.