Yılmaz: Bizler Bir Kavga Edeceksek Nefsimizle Etmemiz Lazım

Yılmaz: Bizler Bir Kavga Edeceksek Nefsimizle Etmemiz Lazım

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kimseyle kavga edilmemesini, insanın nefsiyle ettiği kavgasının yeterli olduğunu vurgulayarak, "Bunu sağlamanın yolu birlik ve beraberliğimiz devam ettirmemiz.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, kimseyle kavga edilmemesini, insanın nefsiyle ettiği kavgasının yeterli olduğunu vurgulayarak, "Bunu sağlamanın yolu birlik ve beraberliğimiz devam ettirmemiz. Diyeceğiz ki, bizler muhabbet fedaileriyiz. Husumete vaktimiz yok. Kişinin kavga için nefsi yeterlidir. Bizler bir kavga edeceksek nefsimizle kavga etmemiz lazım. Allah’ın yarattıklarıyla dost olmak lazım." dedi.

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, bazı programlara katılmak üzere Sivas’a geldi. Parti teşkilatının düzenlediği kahvaltıda iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada “Merkez Bankasının 26.7 milyar dolar döviz rezervini 130 milyar dolara çıkardıklarını anlatarak, “Böyle bir paranız varsa ekonominin krizlere karşı testlere dayanıklı daha sağlam olur. Dünya krizden geçerken her şeye rağmen Türkiye kazanırken birileri kaybediyordu. Şimdi Türkiye’ye kaybettirerek birilerinin kazanması isteniyor. Strese tabi tutuluyor. Ama hamd olsun yapı sağlam. Eskiden bir anayasa kitapçığı fırlatıldığında Türkiye’nin ne hale geldiğini herkes gördü.” şeklinde konuştu.

MİT’e operasyon düzenlendiğini kaydeden Bakan İsmet Yılmaz, “Şimdi kendi Milli İstihbarat Teşkilatı'nıza operasyon düzenleniyor. Hangi akıl bunu kabul eder. Bir ülkenin kendi milli istihbaratına operasyon düzenleyeceksin ve bunu yapan insanların da milli olduğu, ülkenin menfaatine olduğunu düşüneceksin. Bu akıl alır gibi değildir. Bunun izahı yok.” görüşünü savundu.

“ALLAH’IN DA BİR HESABI VAR”

“Türkiye’nin bu iyiye gidişini dünyaya örnek olan gidişini durdurmak isteyenler bir oyun içindeler. İnşallah bu oyuna gelmemek için hiçbir dönemde olmadığı kadar birlik ve beraberliğimizi artırmamız lazım.” diyen Bakan Yılmaz, “Daha çok çalışmamız lazım.Saha çok çalışarak şu mesajı vereceğiz, diyeceğiz ki; Ne oyun oynarsanız oynayın, herkesin bir hesabı varsa Allah’ın da bir hesabı var. Çünkü biz inanıyoruz ki bizim milletimiz yanlışta birleşmez. Yüzde 50’nin güvenini almış bir iktidar inşallah Hakka ve halka hizmet doğrultusunda çok daha fazlasını da hak eder diye düşünüyoruz.

“KİMSEYLE KAVGA ETMEYİN”

Konuşmasında önemli mesajlar veren Bakan Yılmaz, kimseyle kavga edilmemesini, insanın nefsiyle ettiği kavganın yeterli olduğuna işaret eden İsmet Yılmaz, “şöyle devam etti: “Allah nasip ederse Türkiye’nin ve Sivas’ın ufku açık. Bunu sağlamanın yolu birlik ve beraberliğimiz devam ettirmemiz. Diyeceğiz ki bizler muhabbet fedaileriyiz. Husumete vaktimiz yok. Kişinin kavga için nefsi yeterlidir. Bizler bir kavga edeceksek nefsimizle kavga etmemiz lazım. Allah’ın yarattıklarıyla dost olmak lazım. Biz bu ilkeden hareketle bizim düşmanımız, rakibimiz, husumet gösterecek kimsemiz yok. Böyle devam edersek Rabbim hayırlı sonucu nasip eder diye düşünüyoruz.”

“NASILSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ”

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, daha sonra esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Yılmaz bir iş yerinde asılı olan “Padişahların şahıyım. Yönetimlere egemen olanların kalpleri benim tasarrufumdadır. Kullar bana itaat ederlerse yöneticilerin kalplerini merhamet, adalet ve ikram duygularıyla onlara yönlendiririm. Benim emirlerime aykırı giderlerse yöneticilerin kalplerini acımazsızlıkla onlara çeviririm. Gerçek budur. Artık yöneticileriniz suçlayarak onlara lanetler edip durmayın.” Hadis-i Kudsisini okuyarak nasılsanız öyle yönetilirsiniz. Allah her şeyi çevirir.” ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.