Yıllık kira artış  oranı yüzde 65

Yıllık kira artış oranı yüzde 65

Yüzde 25 kira sınırı sona ermesiyle birlikte konut ve iş yerleri için uygulanabilecek kira artış oranı belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre Temmuz ayı kira zam oranı yüzde 65,07 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından duyurulan 12 aylık TÜFE verileri sonrası, 2024 yılı Temmuz ayı konut kirası zam oranları da belli oldu.

TÜİK’in yaptığı bu açıklama ile birlikte 2024 yılının Temmuz ayında kiralara yapılacak zam oranı da belli oldu. Ocak kiracılar yüzde 65,07 oranında zamlı kira ödeyecekler.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu.

ŞİMŞEK’TEN AÇIKLAMA

Şimşek merakla beklenen yüzde 25 sınırına ilişkin de konuştu.

Bakan Şimşek, kira sınırlamasına ilişkin "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum. Etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Devam etmesi yönünde yapılan bir çalışma yok. Zaten bir süreliğine o düzenleme yapılmıştı. Çok büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasada fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

KİRA ARTIŞ ORANI SINIRI 1 YIL SÜREYLE UZATILMIŞTI

2 Temmuz 2023’ten 2 Temmuz 2024 tarihine kadar bir yıl süreyle konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulanacağını bildirildi.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.