Yıllar sonra rakip Ankaragücü

Yıllar sonra rakip Ankaragücü

Atiker Konyaspor yıllar sonra Süper Lige dönen Ankaragücü ile evinde karşılaşacak. Saat 13.30’da başlayacak mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek.

5 haftadır kazanamayan yeşil-beyazlı ekip 5.5 yıl sonra karşılaşacağı rakibini yenerek 3puan hasretini dindirmek istiyor. Atiker Konyaspor Süper Ligin 12. Hafta maçında sahasında Ankaragücü ile karşılaşacak. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumunda oynanacak mücadele saat 13.30’da başlayacak. Mücadeleyi Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa'nın yardımcılıklarını Mehmet Kısal ve Murat Şener yapacak.

Zorlu mücadelede dördüncü hakem olarak ise Sarper Barış Saka görev yapacak.

KONYASPOR RAKİBİ İLE YILLAR SONRA KARŞI KARŞIYA GELECEK

Atiker Konyaspor ve Ankaragücü Spor Toto Süper Lig’de son olarak 2010-2011 sezonunda karşılaşmıştı. Yeşil-beyazlı ekibin küme düştüğü sezonda 5 Mart 2011’de oynanan maçı Ankaragücü ekibi 2-0 kazanmıştı. Atiker Konyaspor ile Ankaragücü bugünkü maçla birlikte Süper Lig’de 25. kez karşılaşacak. Geride kalan 24 maçta Atiker Konyaspor 10 galibiyet, 3 beraberlik ve 11 yenilgi aldı.

5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Süper Lig’de son 5 maçta kazanamayan ve 10. sıraya gerileyen temsilcimiz, yıllar sonra Süper Lig’de karşılaşacağı başkent ekibi karşısında maça mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak. 14 puanda yer alan Konyaspor, rakibini yenerek hem puanını 17’ye çıkarmak hem de milli maç arasına moralli girmeyi hedefliyor. İç sahada 5 karşılaşmaya çıkan Atiker Konyaspor bu maçlardan sadece 1 galibiyet çıkardı. Yeşil-beyazlı ekip kalan 4 maçta ise 2 beraberlik 2 yenilgi aldı.

RAKİBİN PERFORMANSI DİKKAT ÇEKİYOR

Süper Lig’in yeni ekibi Ankaragücü ise bu sezon başarılı bir grafik sergiliyor. Teknik direktörlüğünü İsmail Kartal’ın yaptığı sarı-lacivertli ekip son 3 resmi maçı kazanarak 19 puanla haftayı 5. Sırada tamamladı. Ankaragücü ekibi deplasmanda oynadığı 5 maçta 3 galibiyet 2 yenilgi alarak başarılı bir dış saha performansı çizdi.

KONYASPOR’DA 3 İSİM YOK

Başarılı oyuncu Hurtado’nun sakatlığının ardından takımın en hırslı oyuncusu olan Jonsson’un da sakatlığı teknik ekip ve taraftarı üzmüştü.  Hurtado’nun sakatlığı devam ederken  Jens Jonsson’un Ankaragücü maçında da forma giyemeyeceği ifade edildi. Bu iki oyuncu ile birlikte Sivas maçında kırmızı kart gören Ömer Ali Şahiner de  cezası nedeniyle Ankaragücü karşısında forma giyemeyecek.

Ligdeki son 2 maçından 3-1'lik galibiyetlerle ayrılan başkent ekibi 19 puana ulaşarak averajla 5. sıraya yükseldi.

Sarı-lacivertlilerde cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları süren Alihan Kubalas, Thibault Moulin ve Thomas Heurtaux, Atiker Konyaspor maçında forma giyemeyecek.

Bu arada, MKE Ankaragücü'nde kart sınırında bulunan El Kabir ve Thievy Bifouma, Konya deplasmanında kart görmeleri durumunda 24 Kasım Cumartesi günü Ankara'da oynanacak Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

ANKARAGÜCÜ TARAFTARI MAÇTA OLMAYACAK

Atiker Konyaspor taraftarı ile büyük bir rekabet içinde olan Ankaragücü taraftarı bu tarihi maçta yer alamayacak. İki ekibin taraftarları 5.5 yıl sonra bir araya gelme şansı yakalamışken bu durum İl Spor Güvenlik Kuruluna takılmıştı. Ankaragücü Kulübü’nün Atiker Konyaspor maçındaki deplasman seyircisi yasağına yaptığı itiraz reddedildi

Konya İl Spor Güvenlik Kurulu, geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda Atiker Konyaspor-Ankaragücü maçını riskli maç kategorisine alarak misafir seyircilerin maça girişini yasaklamıştı. Başkent ekibinin bu karara yaptığı itiraz ise reddedildi. Ankaragücü’nden yapılan açıklamada, “Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Konya’da karşılaşacağımız Konyaspor maçında Konya Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu Kararı doğrultusunda taraftarlarımız yer alamayacaktır. Alınan karara kulübümüz itiraz etmiş, ancak itirazımız reddedilmiştir” denildi.

 FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.