Yıldırım: Şampiyon olduk diye tutuklandım

Yıldırım: Şampiyon olduk diye tutuklandım

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şike savcısının, 3 avukatının yanında kendisine yönelik ilginç sözler sarf ettiğini kaydetti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım NTV Spor'un konuğu oluyor ve Fuat Akdağ, Rıdvan Dilmen, Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.
 
Aziz Yıldırım yaşadıkları, takıma yapılan takviyeler ve sarı-lacivertli kulübün gelecek projeler hakkında da açıklamalarda bulundu.
 
- Alex konusu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Aziz Yıldırım: Herkese iyi akşamlar. Hergün terör olayları nedeniyle her sabah üzülerek uyanıyoruz. Tüm ölenlere başsağlığı diliyorum. Metin Oktay'a da Allah'tan rahmet diliyorum. Fenerbahçe'de Alex, Aziz Yıldırım Aykut Kocaman konululuyor. 3A. Böyle bir kelime olmaz. Yönetim seçimle gelir seçimle gider. Bu 3A'yı yazanlar kendilerini Fenerbahçe'nin üstünde görüyorlar. Benimle hiç konuşmayanlar konuşmuş gibi yazıyorlar. Türkiye'de sabah kalkınca neşeli olma şansınız yok.
 
Fenerbahçe'nin Yönetim Kurulu vardır. Fenerbahçe sadece futbol kulübü değildir. Artık bunu kabul etmeleri lazım. Alex 4 yıl 5 yıl önce yuhalandı. Ben o gün "Alex, tamam git kardeşim" deseydim bugün Alex sorunu olur muydu? Büyük yıldızların belli süreçlerden sonra kendilerinde egolar öne çıkar. Alex Fenerbahçe'nin değeridir. Bir dosta attığı tweet kamuoyuna yansıtılırsa her gün kavga çıkar. Alex'in kızgın olması üzgün olması normaldir. Ben de kızıyorum. böyle düşünce tarzı olamaz. Aykut Kocaman bu takımın patronudur. 2 yıldır da başarılıdır. Aykut Kocaman'ın istekleri doğrultusunda bir yola giriyoruz ama buna izin vermiyorlar. Bu büyük bir olay değil. Hocasıyla oturup konuşuyorsa sorun yoktur. 1 maç oynamadı diye bunlarıkavga haline getirmek yakışmıyor. Alex diye bir problemimiz yok. Alex kalabilir de kalmayabilir de.
 
Bazıları Alex'le oynamalı diyor. Mesela Oğuz. Ortega'yı sen oynatmadın kardeşim. Bir tanesi daha aynı şeyi söyledi. Cemil Turan'ı kadro dışı bıraktın sen. O oyuncular gece E-5'te koşup antrenman yapıyorlardı. Alex, iyi bir oyuncu, kaptanımız. Alex efsane değil.
 
"ALEX EFSANE DEĞİL"
 
Bazıları Alex'le oynamalı diyor. Mesela Oğuz. Ortega'yı sen oynatmadın kardeşim. Bir tanesi daha aynı şeyi söyledi. Cemil Turan'ı kadro dışı bıraktın sen. O oyuncular gece E-5'te koşup antrenman yapıyorlardı. Alex, iyi bir oyuncu, kaptanımız. Alex efsane değil. Heykeli bana soruldu ben de 'yapın' dedim. Ben de neden yaptınız demem. Benim Alex'in heykeline karşı çıkmamın bana ne faydası olabilir ki? Ben bu ülkede sadece Atatürk'ün heykelini diker ve gider onu açarım. Ama taraftarın yaptığına karşı da çıkmam.
 
İnsanlar üzgün anında birçok şeyi yazarlar. Siz de bana yazabilirsiniz bir derdinizi. Ben de onu başkasına verip yazın demem. Ben Alex'le konuştum ve gerekeni anlattım. Aykut, "Bazen seni kullanmayabilirim, sen takıma ağabeylik yapacaksın" diyor. Adamları tartışmanın içine sokmanın anlamı yok.
 
Ben sadece 3 yıl önce 3 yıl şampiyon olacağız dedim. İlk yıl Trabzon maçıyla kaybettik. 2. sene şampiyon olduk. 3. sene tüm Türkiye'yi domine edecek bir kadro kurmuşken başımıza olaylar geldi, dağıldık. Ama Kocaman ve camia 29 yıl alamadığı kupayı aldı. Ligdede 1 puanla şampiyonluğu kaçırdı. Bunlar benim için 3 yıl başarıdır. Avrupa hedefi koyarsam yapamazsan daşga geçeceksin. 3 yıl şampiyonluk sözü bir hedeftir.
 
"HAGİ TÜRKİYE'YE BİTTİ DİYE GELDİ"
 
Bizi vizyonları yok diye tenkit ediyorlar. şampiyonlar ligi'nden elenebilirsin. Elenmeyeceksin diye kural mı var. Stoch o golü atsa olacaktı. Carlos'u almak için 2 sene uğraştık. Sen getirmek istiyorsun 50 kanaldan telefon geliyor kötülemek için. Ali Yıldırım, direkt kendisi devreye girince işi çözdü. Türkiye'de Aziz Yıldırım yokken hangi oyuncu buraya geiliyordu. Hagi de artık bitmiş diye geldi. Milli takıma çağırılmayan sadece Alex ve Cristian var.
 
"AVCI-İNAN OLAYINI BU KADAR BÜYÜTMENİN NE ANLAMI VARDI"
 
2000 yılından beri Avrupa'da en başarılı Türk takımı Fenerbahçe'dir. Neden başarılı olamıyoruz demeliyiz. Hep beraber bunun nedenini bulmalıyız. Abdullah Avcı ile Selçuk'un kavgasını bu kadar büyütmenin ne anlamı var. Bunlar Türk sporuna katkı değildir. Sabah akşam kavga ediyoruz. İçerde bir maç kaybetsek "Abdullah Avcı istifa" diyecekler. Selçuk bu takımda oynamalıydı dense tamam ama bu konu uzatılınca olmuyor.
 
Carlos'tan paramızı alamadık
 
Carlos'tan 1 milyon dolar istedik gitmek istediğini söyleyince. Ancak hala ödemedi. UEFA'nın maddi konularda aldığı son kararları son derece doğru. Bizim Bilica'ya olan borcumuz çekle ödenecekti. Alamadığımız o kadar çok para varken, UEFA'nın ödül gelirlerimizi durdurması da ironik. Neden bununla da ilgilenmiyorlar? Bilica gekip çekini almadı, biz ödemedik değil. Çek hazır duruyor."
 
Aykut hoca ile konuştum
 
"İnsan iyi oynayan bir oyuncuyu kenara atabilir mi? Bunun hesabını kim nasıl verir? Bunun sorumlusu Kocaman olur. Başarının da aksinin de. Kimse bindiği dalı kesmez. Hatasını da kabul eden bir insan Aykut Kocaman. Zamanında Selçuk'u stoper oynattı, sonra hata yaptım dedi herkes önünde. "
 
Emre benim isteğimle geldi
 
"Benim evladım gibi olan Emre'yi kulübü getirdim. Katkı da vermiştir bize. Fakat öyle bir duruma geldi ki olay, milli takımda olan bir mevzu, Fenerbahçe'ye bağlandı. Çocuğun yıldızı medyayla barışmadı. Trabzon maçında yaşanan olaylar rezaletti geçen sene. Konuştuk, ona yurtdışına git rahatla dedim. Dün milli maçtaki davranışlarını bilmiyorum; ancak bunları Fenerbahçe forması altında yapsa bugün neler nasıl konuşulurdu tahmin edemiyorum. Orada baskı yok, herkes kendi işinde yurtdışında."
 
Antep maçındaki anons
 
"22 senedir bu kulüpteyim. Nerede ne oluyor anlıyorum. Tribünde başladı malum tezahürat. Birinci dakkada aynı şeyi herkes söylüyorsa o iş organizedir. Bir duyum da almadım. Takımın gardı düştü 1-0'dan sonra. Hocamız çok üzüldü. Sahadaki oyuncular değersiz muamalesi gördü. Üzüldüler haliyle. Bir başkan olarak yapmam gerekeni yaptım."
 
F.Bahçe Türkiye'dir
 
"Taraftarın kadını erkeği olmaz. Bana git denilen zamanlar da oldu. 6 ay sonra büyük başkan diye alkışladılar. F.Bahçe'nin daha da büyümesi gerekir. Türkiye'nin F.Bahçe'ye ihtiyacı var. F.Bahçe yoksa bir şeyler eksik demektir. F.Bahçe olmasa olimpiyatlara kim sporcu göndercek? 18 sporcu göndermişiz, biz mecbur muyuz buna?"
 
"Bize kimse bu sporculardan dolayı ödeme yapacağız demedi. Hepsini biz karşıladık. F.Bahçe geçen seneki olaylara rağmen yine de amatör dallara yatırım yapıyor. Nevi Yanıt'ın Avrupa Şampiyonluğu'ndan F.Bahçe avuç dolusu altın alabilecek durumdaydı. F.Bahçe bugüne kadar 100 milyon dolar yatırım yapmış amatör dallara."
 
'ŞİKEDEN DEĞİL, SİLAHLI ÖRGÜTTEN DİNLENDİK'
 
Ben aslında bu yargı süreciyle ilgili konuşmak istiyorum, çünkü mahkemede yaptığımız savunma kısıtlı bir çerçeve içerisinde kaldı. Her söylediğimiz, çürütmeye çalıştığımız konu kamuoyuna aksetmedi. Ama şimdi yargı süreci Yargıtay'da devam edeceği için, yorum yapmamın doğru olmayacağı söyleniyor.
 
Yaşadığımız süreç sadece Fenerbahçe'nin değil, Türkiye'nin yaşadığı bir süreçtir. Açıkçası da Fenerbahçe'nin bu süreci yaşamasının şans olduğunu düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe camiası dışında hiçbir kulüp bunun altından kalkamazdı.
 
Hep söylediğimiz, 'Fenerbahçe Türkiye'dir sloganından yola çıktığımız için, başında Türkiye Cumhuriyeti ibaresi bulunan her kuruma her kararda saygılı olacağımı mahkemede de söyledim yine söylüyorum.
 
Şimdi yargı kararlarını burada tartışmadan bazı şeyler söylemek gerekirse; bir kere biz şikeden dinlenmedik. Çünkü dinlendiğimiz tarihte şike suç değildi. Biz silahlı örgütten dinlendik. Eğer siz Türkiye'de 25 milyon taraftarı olan bir kulübün başkanını her zaman ortada olan bir insanı, elinizde hiç bir bilgi belge yokken, silahlı örgüt suçundan dinliyorsanız bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.
 
'KONUŞURSAM ÇOK KİŞİ ÜZÜLÜR'
Benim her şeyim açıktı, devlet benimle ilgili her şeyi biliyordu. Beni neden silahlı örgütten dinleme kararı aldılar? Silahlı örgütteki bu dinleme kararlarını almadan kimler silahlı örgütten dinleniyordu? Giresun'da Olgun Peker, ki onun da en az benim kadar suçsuz olduğunu düşünüyorum. Giresun'da olan bir hadiseden dolayı, o da götürülüp o davaya monte edildi.
 
Kendisinin de belirttiği gibi, Aziz Yıldırım ve arkadaşlarını o davaya monte edebilmek için onu da ortaya koymuş oldular. Türkiye'nin her yerinde binlerce olan bir kavga olayından dolayı silahlı örgüt suçlamasıyla dinlenilerek bizi oraya bağladılar. Beni madem ki dinleyeceksiniz ve bana suç isnat edeceksiniz, direk beni dinleyin.
 
Silahsa, evimde 4 tane ruhsatlı silah var, şimdi ruhsatları iptal oldu. Benim evime gelip arama yapmadılar. Yapsalardı evimdeki ruhsatlı 4 adet silahı bulurlardı. Kapıma gelip beni aldılar. Basına bizim hepimizin evinde bu silahlar bulunmuş gibi bir olgu yaratılmaya çalışıldı. Kaçacağımız da iddia edildi. Halbuki benim hiç bir yere gitmeye niyetim yok, yargı kararı ne olursa olsun.
 
Ben çok şey anlatırım, çok insan zan altında kalır ve üzülürler. Bizimle ilgili bu operasyonu yapanlar çok üzülürler. Ama zamanı gelince anlatacağım. Belgelerle ve görüntülerle ortaya koyacağım hepsini."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.