Yıldırım başkan vekili mi oluyor

Yıldırım başkan vekili mi oluyor

AKP'nin Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı AKP tüzüğünün değişeceğini açıklayarak "Genel Başkan Vekilliği getiriyoruz" dedi.

AKP’ye Genel Başkan Vekilliği geliyor. 21 Mayıs Pazar günü yapılacak olağanüstü kongre öncesi tüzük değişikliği ön çalışmaları da sürüyor.

AKP’nin bugünkü tüzük değişikliği toplantısı öncesi  AKP Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı’dan önemli bir açıklama geldi. Yazıcı’nın açıklaması sıklıkla sorulan ‘Başbakan Binali Yıldırım görevini devredince ne görev yapacak’ sorusuna da yanıt niteliğinde oldu.

Yazıcı’nın ‘genel başkan vekilliği getireceğiz’ açıklamasıyla birlikte Ankara kulisleri 21 Mayıs’tan itibaren genel başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a devredecek olan Başbakan Binali Yıldırım’ın şimdiden başkan vekili olacağını konuşmaya başladı.

Kongrede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yıl sonra partisine dönerek genel başkan olarak seçilmesinin ardından gerçekleşecek tüzük değişikliği ile Başbakan Binali Yıldırım da Genel Başkan Vekili olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.