Yetimlerin yüzünü güldürüyorlar

Yetimlerin yüzünü güldürüyorlar

İHH İnsani Yardım Vakfı, gerçekleştirdiği çalışmalarla dünyanın farklı ülke ve bölgelerinde yetimler ve mazlumların yüzünü güldürmeyi sürdürüyor

 İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı bölgelerinde yetimlerin ve mazlumların yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

İHH Konya Şubesi Basın Koordinatörü Selim Tosun, özellikle ramazan çalışmaları kapsamında birçok ülkede yetim çocuklara, savaş ve doğal afet mağdurlarına çeşitli yardımların ulaştırıldığını söyledi.

Yardım faaliyetlerinde aktif olarak bulunulduğunu belirten Tosun, "Konya'da yaşayan ailelerin evlerine sorumlu birimimiz tarafından ziyaretler gerçekleştirildi. İhtiyaç sahibi olduğu tespit edilen toplam bin 200 aileye ramazan paketi dağıtıldı" dedi. Yetimler için farklı organizasyonlar yapıldığını dile getiren Tosun, kentteki Eğitim ve Kültür Merkezi'nde ramazan ayı boyunca yetimlere ve gönüllülere iftar yemeği verildiğini kaydetti.

Tosun, şöyle devam etti: "300'ü aşkın çocuk paketi ve gıda kolisini Konyalı yetimlerimize ulaştırdık. 250 yetimimizi bir mağazaya götürerek seçtikleri, beğendikleri kıyafetleri alarak yüzlerini güldürdük, dualarını aldık. Böyle tatlı bir yoğunlukta faaliyetlerimize devam ederken yüreğimizi dağlayan Gazze saldırısı da maalesef ramazan ayı içerisinde gerçekleşti. İsrail'in tamamen sivilleri hedef alarak gerçekleştirmiş olduğu saldırılarda derhal bir insani yardım çalışması başlattık. Halkımız tarafından gönderilen bağışı bölgedeki koordinasyon merkezimize ulaştırdık. Bağışları ulaştırmaya devam edeceğiz. Konya İHH adına zekat, fitre ve infaklarını bize vererek dünyanın 144 ülkesinde kardeşlik zinciri oluşturmamıza vesile olan halkımıza, göstermiş oldukları mukaddes davranıştan ötürü teşekkürlerimi sunuyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.