Yeşilay’dan Gönüllü Yeşilaycı Olma Çağrısı

Yeşilay’dan Gönüllü Yeşilaycı Olma Çağrısı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi Yönetim Kurulu sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak bir öğretim yılı geçmesi dileğinde bulunarak, herkesi gönüllü Yeşilaycı olmaya çağırdı. Bağımlılık yapan maddelerin...

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ankara Şubesi Yönetim Kurulu sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak bir öğretim yılı geçmesi dileğinde bulunarak, herkesi gönüllü Yeşilaycı olmaya çağırdı.

Bağımlılık yapan maddelerin yaygın hale geldiği, her geçen gün bu maddeleri kullanan gençlerin sayısının arttığına işaret eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti; yazılı açıklama ile veliler, öğretmenler, öğrenciler ve ilgili kuruluşları uyardı. Gençlerle bu günden ilgilenmez, sorunlarına eğilmez, çözüm bulunmaz ise onların karanlık çevrelerin ve denetimden uzak olan ortamın içine atılmış olacağına işaret eden açıklamada, şöyle denildi:

“Bunu önlemek için gelişme çağında olan öğrencilerimizle çok yakından ilgilenerek, onları sorunlu olduğu konularda aydınlatmak ve özellikle bağımlılık yapan sağlığa zararlı maddelere karşı uyarmak devletin, Anayasa ile yüklenmiş olduğu görevleri arasındadır. Aileler, çocuklarının okul giriş ve çıkışlarını mutlaka takip etmeliler. Özellikle çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğine dikkat etmeleri ve çocuklarını spor, sanat, kültür gibi hobiler edinmelerini teşvik etmeliler.”

“İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELERDE YEŞİLAY KULÜBÜ OLUŞTURULMALI”

Toplumumuzda artan kötü alışkanlıklar göze alındığında ilkokul, ortaokul ve liselerde Yeşilay Kulübü oluşturmanın ne kadar elzem olduğuna dikkat çeken acıkmada, “Zorunlu görevde idarecilerimizin hassasiyetle çaba göstermesini ve öğretmenlerimizin de görev alıp çalışmalarını bekliyoruz. Türkiye Yeşilay Cemiyeti olarak, okullarımızın ihtiyacı olan her türlü dokümanla destek sağlayacağımızı bildiririz. Dergi, broşür, afiş, CD mevcut olup okullarımızdan gelecek talepleri beklemekteyiz. Ayrıca, tüm okullar dökümanları web adresimiz olan www.yesilayankara.org.tr'den bulabilirler. 2014-2015 öğretim yılının, başta öğrencilerimiz olmak üzere öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, velilerimize ve tüm eğitim çalışanlarına kutlu olmasını temenni ediyoruz. Herkesin 2014-2015 eğitim öğretim yılında gönüllü Yeşilaycı olmasını bekliyoruz.” denildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.