Yeşil bir şehir imar edeceğiz

Yeşil bir şehir imar edeceğiz

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar, “Kent ekosisteminin korunması için doğal yaşam projesi ile kent ormanlarının arttırılmasını ve vatandaşımızın doğal yaşama katılmasını sağlayacağız” dedi

 

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar, “Kent ekosisteminin korunması için doğal yaşam projesi ile kent ormanlarının arttırılmasını ve vatandaşımızın doğal yaşama katılmasını sağlayacağız” dedi Saadet Partisi Konya İl Kadın Kolları olağan divan toplantısı parti il binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Av. Hasan Hüseyin Uyar ve Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan konuşmacı olarak konuk oldu. Yoklama ve raporların okunmasının ardından Saadet Partisi il Kadın Kolları Başkanı Fazilet Bütüner bir konuşma yaptı. Daha sonra söz alan Av. Hasan Hüseyin Uyar, “Seçime az bir süre kaldı. ekibimizle birlikte Konya’mızın hak ettiği yere gelmesi için pek çok proje hazırladık. Örneğin, çocuklarımızın ve gençlerimizin zararlı akımlar ve alışkanlıklardan korunmaları için ‘Belediye – Aile – Okul’ işbirliğini esas alan ve sağlıklı bir kent, sağlıklı bir aile, sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir ülke hedefleyen nesillerin yetişmesi için etkili ve sürdürülebilir çalışmalar yapacağız. Okulların temizlik ve güvenlik hizmetlerine katkı sağlayacağız. Ve okullarımızın teknik ekipmanlarına ve sportif faaliyetlerine destek olacağız. İlçelerimize, özelliğine uygun fakülte ve meslek yüksekokulları açılmasına öncülük edeceğiz. Kitabın yaprakları, bizi aydınlığa götüren kanatlar gibidir. Konya’da okuma alışkanlığının geliştirilmesi için yeni kütüphaneler kuracağız” dedi.

KENT ORMANLARI ARTIRILACAK

Başkan Adayı Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşlarımızın, kişisel ya da toplumsal düzeyde sağlığını geliştirmek amacıyla dengeli beslenme, çevrenin güvenli hale getirilmesi, fiziksel ve duygusal yönden iyi durumda olmaları için gerekli önlemleri alacağız. Toplumumuzda ve bireyde meydana gelen sağlık problemlerini gidermek için, ilçelerimize en modern hastaneleri, dispanserleri ve aile sağlığı merkezlerini kuracağız. Her hastalık için şehre taşınma sıkıntısına son vereceğiz.Parkları bütün aile bireylerinin birlikte zaman geçirebilecekleri, spor ve yürüyüş için elverişli parklar şeklinde yapacağız. Kent ekosisteminin korunması için kamuoyu her ortamda bilgilendirilecek, doğal yaşam projesi ile kent ormanlarının arttırılmasını ve vatandaşımızın doğal yaşama katılmasını sağlayacağız. Yeşil bir şehir imar edeceğiz.”

EMLAK VERGİLERİ DÜŞÜRÜLECEK

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkanı Adayı Kenan Özcan da konuşmasında, aile huzuruna önem verdiklerini belirterek, “Huzur için dikey yapılaşmadan uzaklaşarak yatay mimariye geçeceğiz. 3-4 katlı, daha çok bahçesi olan, çocukların rahatça oynayabileceği alanlar oluşturacağız. Yaşanabilir Selçuklu, üreten Selçuklu, ve spor yapan Selçuklu hayat ediyoruz. Geçtiğimiz dönemde Selçuklu’da emlak vergileri biliyorsunuz ki, yüzde 400-500 dolaylarında arttırıldı. Biz bununla ilgili yüzde 25 -50 indirim taahhüt ediyoruz. İkinci olarak dar gelirli vatandaşlarımıza ucuz konut ve ödeme kolaylığı olan konutlar yapacağız. Bunu yaparken 3-4 katı geçmeyen, bizim eski mahalle kültürünün canlanacağı bir şekilde olacak” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.