Yerköy'de De Ekmek Zammının Geri Alınması İstendi

Yerköy'de De Ekmek Zammının Geri Alınması İstendi

Yozgat’ın Yerköy Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan, kısa bir süre önce Yozgat’ta ekmeğe yapılan yüzde 30’luk zammın tepkiler üzerine geri çekildiğini belirterek, aynı indirimin Yerköy'de uygulanması gerektiğini...

Yozgat’ın Yerköy Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan, kısa bir süre önce Yozgat’ta ekmeğe yapılan yüzde 30’luk zammın tepkiler üzerine geri çekildiğini belirterek, aynı indirimin Yerköy'de uygulanması gerektiğini söyledi. Yozgat ve ilçelerde 250 gram ekmek 80 kuruştan satılırken Yerköy’de 90 kuruştan satılması vatandaşların da tepkisini çekiyor.

Yerköy Tüketicileri Koruma Derneği Başkanı Hüseyin Erdoğan, yaptığı açıklamada, mal ve hizmet alımlarında gizli zamları görmeyen vatandaşların, aleni yapılan bu fazla para alma durum karşısında mücadele etmelerini istedi.

Erdoğan, “Kurban Bayramından sonra Orta Anadolu'nun tahıl ambarı diye adlandırılan Yozgat ve çevresinde, ekmeğe yüzde 30 zam yapılarak aleni vurgun yapıldı. Sivil toplum örgütlerinin girişimi ile Valilik Fiyat Belirleme Komisyonu tarafından ekmeğin fiyatı yeniden belirlenerek 10 Ekim 2014 tarihinde 80 kuruşa çekildi. Yerköy hariç Yozgat ve diğer ilçelerde kararın ertesi gün uygulamaya konulmasına rağmen Yerköy’de karar uygulanmayarak vatandaşımız mağdur edildi. Fırıncılardan buradan haksız kazanç sağlamaktadırlar ve bu haksızlığın hesabının sorulması gerekir.” dedi.

Erdoğan, kararı uygulamayan fırıncı esnafına tepki göstererek, yetkili kurumların bu haksız uygulamalara müdahale etmesi gerektiğini ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.