Yerel seçim matbaacının yüzünü güldürdü

Yerel seçim matbaacının yüzünü güldürdü

29 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarından muhtar adaylarına kadar herkes hummalı bir seçim çalışmasına düştü.

Halka kendilerini tanıtmak ve çeşitli yönlerden hitap etmek isteyen adayların bugünlerde uğrak noktası ise ofset matbaaları ve baskı tesisleri oldu. Halka kendilerini daha iyi tanıtmak isteyen bazı belediye ve belde başkan adayları ile muhtar adayları, matbaalarda bastırdıkları broşür ve afişleri kendi mahallelerindeki göze çarpan yerlere asarak, seçim tanıtımlarına hız verdi. Bu durum, ekonomik kriz nedeniyle işleri durma noktasına gelen matbaacı esnafının yüzünü kısmen de olsa güldürdü.

Seçim çalışmaları nedeniyle işlerinde biraz kıpırdama olduğunu dile getiren matbaacı esnaflarından Mehmet Kızıl, seçim çalışmalarının işlerindeki hareketliliğin başlıca sebebi olduğunu ifade etti. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde adayların kendilerine gelerek ilan ve broşür başvurusunda bulunduğunu belirten Mehmet Kızıl, “Ekonomik kriz bir çok esnafı olduğu gibi bizi de pençelerine aldı. İş yerimizi ayakta tutmakta zorluk çekiyoruz. Özellikle kış dönemlerinde işlerimizde ciddi oranda düşüş yaşanıyor. Çünkü kışın bir çok esnafın işi duruyor. Bahar aylarında ise esnaf arkadaşlarımızın işlerinin açılması ile birlikte bizim de işlerimiz artış gösteriyor. Ancak bu yıl mart ayında yapılacak seçim öncesinde adayların yaptığı seçim çalışmaları işlerimize olumlu etki etti. Bir önceki yerel seçimde yaşanan hareketliliği görmesek de, işlerimizin biraz olsun hareketlenmesi bizi sevindirdi” dedi.
Baskı ücretleri ile ilgili bilgi de veren Mehmet Kızıl, “Renksiz A5 ebatındaki broşürlerin fiyatı bin tane için ortalama 20 TL, renkli A4 ebatındaki broşürlerin bin fiyatı bin tane içen ortalama 60 TL civarındadır. Verilen siparişleri ise en geç 3 gün içerisinde hazırlayıp müşterimize vermekteyiz” diye konuştu.
 
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.