Yerel gazetelere darbe vuran genelge

Yerel gazetelere darbe vuran genelge

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı. Buna göre, günlük gazete alımı yasaklandı. Bu karar, özellikle zorda olan yerel gazeteleri daha da zorlayacak.

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre kamu kurumlarında 2020 yılındaki taşıt sayıları, 2023 sonuna kadar en az yüzde 20 oranında azaltılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak.

GÜNLÜK GAZETE ALIMI YAPILMAYACAK

Kamu kurum ve kuruluşlarının basını izleme ile ilgili birimleri ve kütüphane dokümasyon merkezleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan alanlara abone olunmayacak. Ayrıca idari faaliyetlerini tanıtmaya yönelik, rapor, kitap, dergi, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bunların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

İLAN VE REKLAM VERİLMEYECEK

Kamu kurum ve kuruluşlarının mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere, basın ve yayın organlarına ilan reklam verilmeyecek.

BU GENELGE YEREL GAZETELERE DARBE VURUR

Konu ile ilgili Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Sefa Özdemir, gazetemize açıklamalarda bulundu. Özdemir, “Bu maalesef bugünün meselesi değil. Tasarruf edilecek o kadar alan varken, gazete alımını durdurun, reklamları azaltın genelgesi doğru olmamış” dedi. Gereksiz organizasyonlar yapılırken, okuma alışkanlığı yeterince gelişmeyen bir ülkede gazetelerin alınmamasını teşvik etmenin tezatlıktan öteye gidemeyeceğini aktaran Başkan Özdemir, “Bu genelge, gazetelere vurulan bir darbedir. Doğru bir yaklaşım değil. Yerel medyanın gücü kırılmamalıdır. Yereldeki yöneticiler genelgeyi uygulayacaklar ama usülüne uygun hareket ederler diye düşünüyorum. Pandemi sürecinde zaten gazete abonelikleri azaltıldı. İlgili birimlerde abonelik sayısı artırılmalı. Biz de gerekli girişimleri yapacağız. Yerel medya gerçekten zorlu günlerden geçiyor. Reklamlar zaten azalmıştı. Bu genelge bize bir darbe daha vuracak” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.