Yenimahalle’den ‘yapılandırma’ Uyarısı

Yenimahalle’den ‘yapılandırma’ Uyarısı

Devletin kamudan alacaklarına ilişkin birçok borcu taksitlendirme yolunu açan ve vatandaşa ödeme kolaylıkları sağlayan 6552 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırma ve taksitlendirme yapmak isteyen çevre temizlik ve emlak vergisi borcu bulunanlar...

Devletin kamudan alacaklarına ilişkin birçok borcu taksitlendirme yolunu açan ve vatandaşa ödeme kolaylıkları sağlayan 6552 sayılı yasa kapsamında yeniden yapılandırma ve taksitlendirme yapmak isteyen çevre temizlik ve emlak vergisi borcu bulunanlar için son başvuru tarihi 1 Aralık 2014 Pazartesi olarak belirlendi. Yenimahalle Belediyesi, vadesi geçmiş borcu bulunan mükellefleri, mağdur olmamaları konusunda uyardı.

TAKSİTLENDİRME KOLAYLIĞI

Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanun kapsamında emlak ve çevre temizlik vergilerinde yapılandırma işlemleri devam ediyor. Yenimahalle Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, vergi mükelleflerine 1 Aralık 2014 tarihinden önce belediyeye başvurmaları çağrısında bulundu. Yetkililer, müracaat edenlerin yapılandırma ile gecikme zam ve faizlerinin silineceğini ve vadesi geçmiş 2013 yılı sonuna kadar olan tüm borçlarını peşin 6, 9, 12 ve 18 taksit olarak ödeyebileceklerini hatırlattı.

İnternet ve telefon üzerinden yapılan başvuruların kabul edilmeyeceğini kaydeden yetkililer, müracaatların şahsen yapılması gerektiğini belirtti. Borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar, Yenimahalle Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, Batıkent, Karşıyaka, Gazi, Şentepe Semt Birimleri ile Tapu Sicil Müdürlüğü Taahhuk ve Tahsilat birimine başvurabilecek. Ödemeler anlaşmalı bankaların yanı sıra www.yenimahalle.bel.tr adresi ile 4449364 numaralı telefondan yapılabilecek. Ayrıca tüm PTT şubelerinden 211 656 posta çeki hesabından da ödenebilecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.