Yeni yatırım aracı bakır oldu! Altından bile daha çok kazandırdı

Yeni yatırım aracı bakır oldu! Altından bile daha çok kazandırdı

Yatırım araçlarını vatandaş yakinen takip ederken altından bile daha çok kazandıran bakır dikkatlerden kaçmadı.

Dolar kurundaki artışlar birlikte tüm ürünlerde fiyat artışı ciddi derecede gözlemleniyor. Altın fiyatları her geçen gün yeni zirvelere gelerek rekor üstüne rekor kırarken öyle bir değerli maden var ki kâr olarak altın, dolar ve euroyu resmen solladı diyebiliriz. Yatırımcısına kâr ettiren bu maden bakır oldu.

BAKIR, GRAM ALTINI SOLLADI! FİYATLARI TAVAN YAPTI

Türkiye’de dolar, euro ve altın fiyatları vatandaşın gündeminde yer alırken bakır fiyatları da ilgilisi tarafından yakından takip ediliyor. Birçok üründe kullanılan bakır, artan fiyatları ile adeta göz dolduruyor. Bakır fiyatları özellikle pandemi sonrası bir hayli fazla arttı. Kar oranı bakımında gram altın adeta solda sıfır bırakan bakır fiyatları ilerleyen süreçlerde de kazandıracağı ifade ediliyor

BAKIRIN KİLOGRAM FİYATI ZİRVEYE FIRLADI

Bakırın kilogram fiyatının 45 TL’den 302 liraya kadar çıktığını ifade eden Recep Karakaş, “13 yaşında başladığım bakırcılık mesleğini 40 yıldır sürdürüyorum. Bakıra artık eskisi kadar rağbet yok. Eleman bulmakta zorlanıyoruz. Eleman yetişmiyor. Bakır çaydanlık ve semaver sıcak suyu çabuk ısıtır geç soğutur. Çaydanlık ve semaverlerdeki çayın lezzetini başka hiçbir şeyde alamazsınız. Bakır sürahi ise soğuk suyun ısınmasını önler. Suyun içindeki bakterileri öldürür.” ifadelerini kullandı.

BAKIRA SON DÖNEMDE İLGİ ARTTI

Son dönemde bakır ürünlerine de artan ilgiye dikkat çeken Karakaş, “Bakır ilk önce polisajdan keçeye girer. Daha sonra sıvamaya girer ve burada şeklini alır. Bakırın parlaması için fırça işlemi uygulanır. Bir sonraki aşamada yıkanıp, kurutularak bant işlemine geçilir. Bant işleminden sonra boyanan ve vernik atılan bakır süsleme için işleme ve kart işlemlerinden geçerek son halini alır. Okulun olmadığı dönemlerde babama yardımcı oluyorum. Artık eskisi gibi bakırcılıkta eleman bulunmuyor. 10 yıldır hemen hemen bu şekilde babama yardımcı oluyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.