Yeni tesis bu yıl  hizmet verecek

Yeni tesis bu yıl hizmet verecek

ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında Konya'da kurulacak olan tesisin 2019 yılı içerisinde faaliyetlerine başlayacağını duyuran ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, “Çalışmalarda sona geldik” dedi

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Görgün ve ekibine teşekkür etti. Ziyarette ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında 300 milyon lira sermayeyle şirket kurulmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyleyen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Görgün, “ Geçen sene ASELSAN ve Konya Savunma Sanayi AŞ ortaklığında stabilize silah sistemleri üzerine ortak bir şirket kuruldu ve 2019 yılı içerisinde faaliyetlerine başlayacak. Konya Sanayi Odası başkanımızla birlikte açılacak olan silah sanayimizin yerinde incelemelerde bulunduk” dedi.

YERLİ VE MİLLİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ

ASELSAN’ın yerli ve milli şirketler arasında akla ilk gelen şirketlerden biri olduğunu sözlerine ekleyen Görgün, “Ülkemizde herkesin sahiplendiği ve kendisinden bir parça bulduğu ASELSAN savunma sanayimizin güzide bir kuruluşudur” ifadesini kullandı. Çalışmaları yerinde incelemek için her ay farklı bir şehire ziyaret gerçekleştirdiklerini ve bu ziyaretler esnasında üniversitelere de misafir olduklarını aktaran Görgün, şöyle konuştu : “ASELSAN yönetimi olarak her ay en az bir ilimizin sanayi odası meclis toplantılarına katılarak yerlileştirebileceğimiz ürünlerimizi paylaşıyoruz. Bunları paylaşırken hem sistem tanımları hem de geliştirilebilecek komponentlerin tanımlarını yapıyoruz. Savunma sanayinde üretim gösterebilecek firmalarımızı bu sistemin içerisine çekme gayreti içerisindeyiz. Tabi bunların yanında insan kaynağının oluşması da çok önemli. Ziyaretlerimiz arasında en az bir üniversitemizi ziyaret ediyoruz. Bugün ise Konya Teknik Üniversitesi’ni ziyarette bulunduk. Teknik Üniversitemiz Savunma sanayimize hizmet edebilecek, firmalara destek olabileceğini düşündüğümüz insan kaynağının yetiştirilmesinde bize büyük destek olacak” Nitelikli insan kaynağı oluşturulmasının önemine dikkati çeken Görgün, "Şu anda Türkiye'de savunma sanayisinde 45 bin kişi çalışıyor. Bu sayının içerisinde öğrenciler, akademisyenler, ana sektör çalışanları ve yan sanayiciler var. Biz de ASELSAN, yani sektörün önemli bir oyuncusu olarak bu sayının artırılması için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Ziyaretin ardından Rektör Babür Özçelik, Haluk Görgün’e ziyaretlerinden dolayı hediye takdiminde bulundu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.