Yeni Nissan Note Türkiye’de

Yeni Nissan Note Türkiye’de

Yeni Nissan Note farklı tasarımı ve teknolojik özellikleri ile Ekim ayında satışa sunuldu.

Nissan'ın yenilik, tarz ve heyecanla harmanladığı Qashqai ve Juke modellerinin izlerini takip eden Yeni Nissan Note yaşamı kolaylaştıran teknolojileri ile geleceğin otomobil standardını belirliyor. Dinamik tasarımı ve gelişmiş premium teknolojisi ile Yeni Nissan Note, erişilebilir ve ekonomik bir paketle Türkiye yollarına çıktı.

Yeni Nissan Note'un teknolojisi B segmenti standartlarını belirliyor

Yeni Nissan Note, kendi sektöründe daha önce görülmemiş gelişmiş teknolojiler barındırıyor. Bu önemli teknolojiler arasında, geri gidiş ve paralel park etme stresini ortadan kaldıran yenilikçi bir sistem olan, Nissan'ın gelişmiş Çevre Görüş Sistemi (AVM) yer alıyor. Dört ayrı kamera kullanan ve gösterge paneline monte edilen 5.8 inçlik ekran, Yeni Nissan Note'un üstten görünümünü gösterirken, manevraları önemli ölçüde kolaylaştırarak sürücünün çevreyle bağlantılı olarak aracın konumunu görsel olarak algılamasına yardımcı oluyor.

Ayrıca Yeni Nissan Note; Çevre Görüş Sistemi'ne ek olarak, üç adet gelişmiş emniyet sisteminden oluşan Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu.

KÖR NOKTA UYARISI

Önceden sadece premium sınıftaki araçlarda kullanılan bu Nissan sistemi, Yeni Nissan Note'un her iki yanındaki gizli kör noktalarda bulunan araçları tespit etmek üzere, geniş açılı arka AVM kamerasını kullanıyor. Her iki kör noktadan birinde bir aracın tespit edilmesi halinde, Yeni Nissan Note'un yan aynası üzerindeki uyarı ışığı yanıyor. Sürücünün şerit değiştirmesi sonucunda sistemin tehlike alanında bir araç tespit etmesi halinde, ışık yanıp sönmeye başlıyor ve sesli bir uyarı veriyor.

ŞERİTTEN AYRILMA UYARISI

B segmentinde ilk kez yer alacak premium özellik olan Şeritten Ayrılma Uyarısı, arka AVM kamerasını kullanarak aracın şeritten yavaş yavaş çıkmaya başlaması durumunu tespit ediyor. Gelişmiş bilgisayar, sürücüye yoldaki konumunu düzeltmesi için uyarı veriyor. Dolayısıyla, sistem otomatik olarak kendi hassasiyetini ayarlayarak, farklı kullanım tarzlarına olanak sağlıyor.

HAREKETLİ NESNE ALGILAMA

Çevre Görüş Sistemi'nin özellikleri üzerine inşa edilen bu yeni işlev, geri giden Yeni Nissan Note'un, yoluna çıkabilecek olan nesneleri tespit etmeye yardımcı olmak üzere sürücüye yardımcı dijital pilotluk sağlıyor. Sıradan park yardımcıları sürücüyü yolda bir nesne olması halinde uyarırken, Hareketli Nesne Algılama sistemi ise geri giden Yeni Nissan Note'a doğru yürüyen bir çocuk gibi aracın arkasında hareket eden nesneler veya kişiler olması halinde sesli ve görsel bir uyarı veriyor. Bagaj kapağına monte edilmiş olan ve dışbükey lense sahip olan geniş açılı arka AVM kamerası, aracın arkası için 180 dereceyi aşan benzersiz bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntülerse, 5.8 inçlik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.