Yeni bir sayfa

Yeni bir sayfa

Fuat Yaman: Futbolcularım Konyaspor'un büyüklüğünü, Konyaspor'un gücünü yansıtan bir mücadele verirse Karabük’ten alnımızın akıyla dönebiliriz. Kalan haftalarımız içinde çok önemli bir kazanç olur.

Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, lider Kardemir D.Ç.Karabükspor ile oynanacak karşılaşmanın oyuncuların özgüvenlerini yeniden kazanmaları adına çok önemli bir fırsat olduğunu belirtirken, temsilcimizin lider ile yapacağı maçtan kalan haftalar öncesi moral olacak sonuçla ayrılacağına inandığını söyledi. Fuat Yaman, Karabükspor ile oynanacak karşılaşmanın kalan 11 haftalık dönemin başlangıcı olduğunu ve alacakları galibiyetle yeni bir sayfa açmak istediklerini ifade etti. Yaman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Sezonun bitmesine 11 hafta var. Bu haftalar Bank Asya 1.Lig'deki bütün takımlar için önemli. İddiası, hedefi olmayan hiçbir takım yok. Bizde yeni geldik, yeni gelmenin doğal olarak ve takdir edersiniz ki bazı zorlukları var. Her ne kadar dışardan rakip olarak çok yakından da tanıdığımız bir takım olmasına rağmen olayın içine girdiğinizde dışardan hissetmediğiniz, görmediğiniz bazı görüntüler olabiliyor. Kalan 11 haftada bir takım değişiklikler yapmak gerekiyor. Bunları daha öncesinden görebilmek imkanımız yoktu. Sonuçta her hafta bir lig maçı oynuyorsunuz. Hafta arası idmanlarda olabildiğince arayışlarınızı sürdürebiliyorsunuz. Mevcut ortamda ve mevcut koşullarla devam etmesi halinde Konyaspor'un kalan 11 haftada sıkıntı yaşama ihtimalini fazla görüyorum. O yüzden tespitlerimie göre bazı değişikliklere gitmek zorunluluğu var. Hem oyun anlayışı anlamında hem de oyuncu tercihlerinde çok zor bir dönemde olmasına rağmen bunları uygulamak zorundayız.  Eğer bunları şu anda yapmazsak Allah korusun bırakın ilk 2'yi ilk altıda play-off'lara gittiğinzde dahi ordan çıkma şansınızı bile riske atabilirsiniz benim tespitlerime göre. Bu haftadan itibaren bazı ufak tefek değişiklere girebileceğimizi söyleyebilirim..."
Pazar günü deplasmanda lider Kardemir D.Ç.Karabükspor ile oynayacağımız karşılaşma ile ilgili de görüşlerini açıklayan Teknik Direktör Fuat Yaman, "Karabükspor ligi domine etmiş durumda. Grubumuzun en iyi takımlarından bir tanesi. Ama bu bizim oraya gidip çok kolay teslim olacağımız maçı onlara tepsi içinde hediye edeceğimiz anlamına gelmemeli. Ben ve futbolcularımda Karabükspor karşısında iyi bir sonuçla döneceğimize inanıyoruz ve şuanki tespitlerimiz bu yönde. Futbolcularım Konyaspor'un büyüklüğünü, Konyaspor'un gücünü yansıtan bir mücadele verirse oradan alnımızın akıyla dönebiliriz. Bizim için kalan haftalarımız içinde çok önemli bir kazanç olur. Özgüven açısından, motivasyon açısından. Hatta şehir dinamikleri ve sinerjisi de oluşur ve çok önemli bir sıçrama yapabiliriz. Bütün bunlar için çok büyük bir maç.  Oyuncularımın bu fırsatı iyi değerlendireceklerine inanıyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.