Yeni başkan Koyuncu

Yeni başkan Koyuncu

TFFHGD olağan genel kurulunu geçtiğimiz akşam gerçekleşti. İki ismin çekişmesine sahne olması beklenen kurulda Bülent Koyuncu, tek liste ile girdi ve derneğin yeni başkanı oldu

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Konya Şubesi’nin yeni başkanı Bülent Koyuncu oldu. Gençlik Spor İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen genel kurulda Bülent Koyuncu ve Dursun Seyis yarıştı. 103 delegenin 84’ünün hazır bulunduğu genel kurulda Dursun Seyis blok liste çıkaramayıp adaylıktan çekilince tek listeye gidildi ve derneğin yeni başkanı Bülent Koyuncu oldu. Dursun Seyis’in listesindeki bazı isimlerin genel kurul salonunda olmaması da dikkat çekti. Salonda bulunan ve ismi okunan delegeler ise Seyis’in listesinde yer almayacaklarını söylemeleri de seçimi Bülent Koyuncu’nun kazanmasını sağladı.

Bülent Koyuncu ve Dursun Seyis arasında çekişmeye sahne olması beklenen ancak Seyis’in blok liste çıkaramaması üzerine tek listeye gidilen seçimlere Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, derneğin bir önceki başkanı Volkan Çetinkaya, ile hakem ve gözlemciler camiası katıldı. Genel kurula Konyaspor Futbol Şube Sorumlusu Mustafa Düzkaya da misafir olarak katıldı. Kurulu Süper Lig hakemlerinden Deniz Çoban yönetti.
Genel Kurulda bir konuşma yapan Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mehmet Baykan, Konya hakemliğinin her zaman için onurlu bir duruş sergilediğini, bu nedenle kendisini ilgilendiren birçok konudan sıyrıldığını söyledi. Taşkentspor’da yönetici olarak başladığı spor camiasında üst düzeye gelmesini efendi ve centilmen olmasına bağlayan Baykan, futbol camiasında tutunabilmek isteyen kişinin centilmen ve Fair-Play kurallarına uyması gerektiğini söyledi.Baykan, hakemlerin daha çok çalışarak kendilerini yetiştirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
SEYİS: BU DERNEK PARÇALANMIŞ
Genel Kurulu yöneten Deniz Çoban’ın denetleme ve faaliyet raporunu okumasının ardından söz alan başkan adayı Dursun Seyis, derneğin parçalandığını ve seçim öncesi derneğin üyelerini “şu adaya oy verin” diye baskı altına aldığını öne sürdü. Dernek yönetimine birçok suçlama yönelten Seyis oldukça tepkiliydi. Deniz Çoban’ın seçim hızlandırmak için Seyis’e konuşmak için size 5 dakika süre veriyorum” demesinin ardından Seyis, “5 dakikada neyi anlatacağım, 5 dakika yetmez” sözleriyle karşılık verdi.
Hakemler ve Gözlemciler Derneği’nin hakemlerin hakkını savunmadığını, hakemlerin seçim öncesi baskı altında kaldığını vurgulayan Seyis, şunları söyledi: Derneğin faaliyet raporlarını dinledim. Yapılanlardan tatmin olmadım. Yine de hizmetler için teşekkür ederim. Ben derneğin temsil edilemediğini düşünüyorum. Bu dernek bölünmüş, parçalanmış. Seçim öncesinde bazı hakemlerin “şu adaya oy verin” diye baskı altına alındığını düşünüyorum. Bugün bana karşı olanlar, bundan on gün öncesine kadar bana aday ol diyorlardı. Dernek yeterince temsil edilemediği gibi, bu dönemde hakem ve gözlemci sayısında da bir hayli azalma oldu. Konya hakemi baskılarla çizgisini kaybetti
Seyis’in sözleri karşılık veren Deniz Çoban, hakemliğe Dursun Seyis sayesinde başladığını, seçim öncesinde hakemlere yönelik bir baskının kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Seçime büyük umutlarla giren, ancak blok liste çıkaramadığı için seçimi kaybeden Dursun Seyis, genel kurulun bitimini beklemeden salondan ayrıldı. Seyis’in çekilmesiyle seçimi kazanan Bülent Koyuncu, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Konya Şubesi’nin yeni başkanı oldu. Koyuncu’nun listesi şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu Asil: Mehmet Himyeri, Mustafa Demirtaş, A.Serhat Beyendik, Yasin Şahin,  Yönetim Kurul Yedek: Kamil Karakurt, Mustafa Saçma, O.Eren Karadüz, İbrahim Çileli, H.Gökhan Alay, Denetleme Kurul Asil: Ahmet Emin Erol, Kafar Kocagil, Ali Karaköse, Denetleme Kurul Yedek: Mehmet Sarıçiçek, Yılmaz Daniş, Uğur Doğan, Genel Merkez Genel Kurulu Delegeleri Asil: Tuncay Uçar, Volkan Çetinkaya, Cavit Ay, Mehmet Himyeri, Mehmet Akif Emil, Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri Yedek: Emine Koçak, Tamer Tekbaş, Hulusi Akırşan, Murat Kozan, Mustafa Aydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.