Yeni Bağışlar Gelmezse Suriye’de Gıda Dağıtımı İki Ay Sonra Duracak
BM Acil Yardımlar Koordinatörü Valerie Amos, Suriye’de gıda yardımlarını sürdürmek için yeni bağışlara ihtiyaç duyduklarını söyledi.
BM Güvenlik Konseyi’ne bilgi veren Valerie Amos, tehlikelere rağmen BM Dünya Gıda Programı’nın (WFP) geçtiğimiz ay 4 milyon kişiye gıda, 16,5 milyon kişiye de temiz su ulaştırdığını kaydetti.
Mali yardımların hayati olduğuna değinen Amos, yeni bağışlar yapılmadığı takdirde iki ay içinde WFP’nin tüm operasyonlarını durdurmak zorunda kalacağını ifade etti. Amos, daha fazla insana ulaşabilmek için şimdiden öğün sayısını azaltmak zorunda kaldıklarına değindi. Kış mevsiminin yaklaştığına dikkat çeken Amos, insanları soğuktan koruyacak malzemelerin de dağıtılması gerektiğini dile getirdi.
Valerie Amos, milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapan komşu ülkelerin de acilen yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı.
IŞİD tehdidi sebebiyle son haftalarda 160 binden fazla insanın Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldığına dikkat çeken Amos, bunlardan bazılarının mayınlı tarlalardan bile geçmeyi göze aldığını ifade etti. IŞİD’in mevzi kazanması halinde on binlerce insanın daha Türkiye’ye kaçabileceğini dile getirdi. Amos, Suriye’de hükümet güçlerinin de varil bombaları ile sivilleri vurmaya devam ettiğini dile getirdi.
SURİYE ELÇİSİ AŞI SKANDALINDA TÜRKİYE’Yİ SUÇLADI
Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi ise ülkenin kuzeyinde 50’ye yakın çocuğun ölümüne sebep olduğu iddia edilen kızamık aşıları ile ilgili Türkiye’yi suçladı. Caferi, ‘zehirli aşıların teröristler tarafından Türk aracıların yardımıyla ülkeye yasadışı yollardan sokulduğunu’ iddia etti.
Birleşmiş Milletler, daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, aşılarda sorun olmadığını fakat alandaki görevlilerin aşı seyreltici ile anestezi ilacını karıştırdığı için çocukların hayatını kaybettiğini duyurmuştu. CİHAN
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.