Yeni anayasaya destek çağrısı

Yeni anayasaya destek çağrısı

Konya STK İcra Kurulu Başkanı Muhsin Görgülügil, "Yeni anayasa taslağı çalışmalarında üye dernek ve vakıflar ile katkı verecek her kurumu, kuruluşu ve kişiye bu çalışmaların paydaşı olmaya devam ediyoruz" dedi

Suriye'de yaşanan son gelişmelere de değinen Görgülügil, "Öncelikle Suriye’de yaşanan devlet terörü ve buna bağlı olarak Madaya Kampındaki insanları açlığa, ölüme mahkûm etmeye çalışan zihniyeti kınıyoruz. Zira hiçbir savaş bu kadar kirli ve alçakça olaylara şahit olmamıştır.  Suriye’deki insanlık dramına dünyanın sessiz kalmaması ve daha güçlü bir tepki vermesi vicdan sahibi herkesin ortak dileğidir" dedi.

BİLDİRİYE SERT TEPKİ

Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmeler ve yeni anayasa çalışmalarına da değinen Görgülügil, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Ülkemizde son dönem de yaşanan bir talihsiz hadise de Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinde çalışan, bu ülkenin insanlarını vergileriyle maaş alan 1128 akademisyenin imzaladığı bildiri olmuştur. Zırva tevil götürmez dedirten ve bu ülkenin hiçbir ferdine zerre kadar fayda getirmeyeceği açık olan bu bildirinin hangi gaye ile kaleme alındığı malumdur. Ülkemizin birliğine, dirliğine ve huzuruna bu kadar alçakça saldıran bir bildiriye imza atanların cezasız kalmayacağına inanıyor ve imza sahiplerini kınıyoruz.  Öte yandan Konya STK platformu kendi üyesi dernek ve vakıfların ortak hassasiyetlerini ve taleplerini önümüzdeki dönemde hazırlanacak anayasa çalışmalarında kullanılması gayesi ile bir anayasa taslağı hazırlamak üzere komisyon kurmaya karar vermiştir. Yeni anayasa taslağı çalışmalarında üye dernek ve vakıflar ile katkı verecek her kurumu, kuruluşu ve kişiye bu çalışmaların paydaşı olmaya devam ediyoruz. Zira bu tür çalışmaların ortak akılla hayata geçmesi daha iyi netice verecektir. Konya’da anayasa konusunda daha önce çalışmış değerli akademisyeler, fikir, sanat ve düşünce adamlarımızla da istişareler yürütecek olan komisyonumuz daha sonra bu taslağı Konya kamuoyu ile paylaşarak son şeklini verecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.