Yeminden sonra yargılanmalarına karşı değiliz

Yeminden sonra yargılanmalarına karşı değiliz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın, düzenlediği basın toplantısında Milletvekili seçilen tutuklular Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile CHPnin yemin protestosunu d

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın, düzenlediği basın toplantısında Milletvekili seçilen tutuklular Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile CHP’nin yemin protestosunu değerlendirdi.  Akın, “Milletvekillerimiz, vatandaşın verdiği oya saygılı oldukları ve her yurttaşın oyuna sahip çıktıkları için yemin etmiyorlar. Milli iradenin tutuklu, olduğu için yemin etmiyorlar” dedi.

CHP olarak, haklarında hiçbir mahkûmiyet kararı bulunmayan milletvekillerinin hapishanede tutulmalarını kabul edemediklerini ifade eden Akın, “Altını çizerek bir kez daha belirtiyoruz tutuklu milletvekillerinin yeminden sonra da yargılanmalarına karşı değiliz. Dokunulmazlık veya af istemiyoruz. Sadece ve sadece hukukun üstünlüğünü, TBMM’de halkın iradesinin egemen olmasını istiyoruz” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.