Yemeklik yağ fiyatları 6 ayda yüzde 40 düştü

Yemeklik yağ fiyatları 6 ayda yüzde 40 düştü

5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı, global kriz ve petrol fiyatlarının düşmesine paralel olarak 25 TL'den 6 ay içinde 15 TL'ye düştü.

Zade Yağ Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Büyükhelvacıgil yaptığı açıklamada, geçen yıl yemeklik yağ fiyatlarının ham madde fiyatlarındaki artışa bağlı olarak aşırı şekilde yükseldiğini belirtti. 
Büyükhelvacıgil, aşırı şekilde yükselen fiyatların aynı seviyelerde devam etmesinin mümkün olmadığını ve tüm dünyada ham maddenin bollaşmasının ardından yağ fiyatlarının da düşmeye başladığını dile getirdi. 
5 litrelik ayçiçek yağının fiyatının, global kriz ve petrol fiyatlarının düşmesine paralel olarak 25 TL'den 6 ay içinde 15 TL'ye düştüğünü dile getiren Büyükhelvacıgil, iç piyasada talep daralması yaşandığını belirtti. Buna rağmen Irak başta olmak üzere Orta Doğu'ya devam eden ihracat nedeniyle yağ fabrikalarının üretimde azaltmaya gitmediklerini anlatan Büyükhelvacıgil, şu an için üretimde bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade etti. 
Büyükhelvacıgil, yağda fiyat düşmesinin sadece ayçiçek yağında yaşanmadığını dile getirerek, fiyatı yaklaşık 6 ay önce 28-29 TL'ye çıkan 5 litrelik mısır yağının da 17 TL seviyesine gerilediğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.