Yazır Semt Pazarı'nda kural tanınmadı!

Yazır Semt Pazarı'nda kural tanınmadı!

Her hafta Salı günü Selçuklu'da kurulan Yazır Semt Pazarı'nda sosyal mesafe kuralına uyulmuyor.

Pazarda görevli olan zabıtaların pazarın her yerine eşit şekilde yayılmadığı görülürken, 20 yaşının altında bir çocuğun sarımsak satması da dikkatlerden kaçmadı Marketler ve pazarlar, Koronavirüs salgınının en fazla yayılabileceği endişesi ile tehlikeli yerler olarak tanımlanmaya devam ediyor. Konya'da birçok pazarda vatandaşın ve pazarcıların sosyal mesafe kuralına uymadığı görülüyor. Yazır Semt Pazarı'nda özellikle son 2 haftadır ortaya çıkan tablo, sosyal mesafeye uyulmadığı gerçeğini gözler önüne seriyor. Vatandaşın neredeyse tamamı, pazar alışverişine maske ile çıksa da, sosyal mesafeye uyulmadığı için pazara giden her vatandaş ve pazarcı esnafı virüs salgınına karşı savunmasız bir hale bürünebiliyor. Zabıtaların ise sosyal mesafe ihlaline duyarsız kalması gözlerden kaçmıyor.

94396989_747079309030512_291215545926156288_n.jpg

YAYIMLANAN GENELGEYE UYULMUYOR

İçişleri Bakanlığınca yayımlanan ek genelgeye göre, pazar yerlerine kontrollü giriş, çıkışları sağlamak için belirlenen yerler haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç­ gereçle kapatılarak, kontrolsüz giriş­ çıkışlar engellenecekti. Pazar yerine giriş ve çıkışlar mümkünse aynı yerden yapılmayacak, alana içerideki esnaf sayısının en fazla 2 katı kadar vatandaş alınacaktı. Pazar yerlerinde sergi, tezgah veya tahtalar, araları en az 3 metre olacak şekilde yerleştirilecekti. Yazır Semt Pazarı'nda sosyal mesafenin sağlanamadığı, salgının yayılmasını engellemek adına alınması gereken tedbirlerin istenilen seviyede uygulanmadığı görüldü.

94355471_558311641766590_842879304546123776_n.jpg

20 YAŞ ALTI PAZARDA SATIŞ YAPTI!

Türkiye'de 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı hala devam ediyor. Yazır Semt Pazarı'nda bu kuralın da delindiği gözlemlendi. 20 yaşının altında bir çocuğun sarımsak sattığı da görüldü. Zabıtanın yasağı delen bu uygulamayı görmezden gelmesi akıllarda soru işareti bıraktı. Yine pazarda görevli olan tüm zabıtanın yoğunluğun fazla olduğu vakitte toplu halde gezdiği, pazarın her alanına eşit şekilde yayılmadığı da ifade edildi. Giriş-çıkışlardaki kontrolsüzlük, yoğunluğun önüne geçilememesi Koronavirüs tehlikesine davetiye çıkardı. Zabıtaların sosyal mesafeden ziyade genellikle maske konusunda uyarılarda bulunduğu ifade edildi.

Merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.