Yazır Karakolu hizmete açıldı

Yazır Karakolu hizmete açıldı

Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği Hizmet Binası, Yazır Mahallesi'nde düzenlenen törenle açıldı

Açılış törenine Konya Valisi Vahdettin Özkan, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Selçuklu Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Konya İl Müftüsü Ali Öge katıldı. Düzenlenen açılış programında konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Belediye olarak birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Bu hizmet de bunlardan biri. Bölgemizin böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Binanın yapımına talip olduk ve binamızı tamamladık. Birlik ve beraberlik görüntüsünü bu hizmetimizde bir kez daha verdik. İlçemizi hak ettiği seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

adsiz-001.jpg

İLÇEMİZİN KALİTESİNİ ARTIRAN PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Vatandaşlara daha iyi hizmet sunmak için bir çok proje ürettiklerini dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Eğitimden, spordan sağlığa, birçok alanda ilçemizin yaşam kalitesini arttıran projeler üretmeye, hizmetler sunmaya devam ediyoruz. İlçemizin en çok nüfusuna sahip olan Yazır mahallemize kazandırmış olduğumuz polis merkezi binası da bu hizmetlerimizden bir tanesi. M bölgemizin böyle bir merkeze ihtiyacı vardı. Önceki İl Emniyet Müdürümüz Mustafa Aydın İlçe Emniyet müdürümüz bize bu ihtiyaç bildirildi. Bölgede bir karakol ihtiyacı olduğu ifade edildi. Biz de hemen yer teminiyle ilgili araştırmalara başladık ve bu arsanın, bu yerin, bu iş için uygun olduğu kanaati oluştuğu istişareler neticesinde ve hemen plan değişiklikleriyle birlikte proje hazırlıkları ve ihale hazırlıkları da başladı. Elhamdülillah bugün değerli il emniyet müdürümüz Engin Dinç ve İlçe Emniyet Müdürümüz Ersan Aydın'ın da çok değerli katkılarıyla binamızı tamamlamış olduk. 60 metrekare alan üzerine kurulmuş olan polis merkezimizin belediyemize maliyeti toplam 6 milyon 452 bin Türk lirası. Bodrum zemin birinci ve ikinci kattan oluşan polis merkezimizde teknik alanlar, bürolar, toplantı odası, çalışma odası, çok amaçlı salon, yemek salonu, aktivite ve kondisyon salonu, soyunma odası ve duşlar gibi fonksiyonlar mevcut. Konya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

img-4106.jpg"SUÇ ORANLARI DÜŞÜK"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya suç oranlarının düşük olduğu bir şehir olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Emniyetimize şehrimiz adına çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Tesisimiz hayırlı olsun" diye konuştu. Konya Valisi Vahdettin Özkan, "Açılışın Polis Haftasına denk gelmesi güzel oldu. Konya'nın huzuru için emniyetimizi yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Belediyelerimizin birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlarımıza hizmet etmesi sevindirici bir husus Özellikle şehrimizin güvenliğinde çalışan tüm polis kardeşlerimize tekrar şehrimiz adına ben teşekkür ediyorum.
Konya modeli belediyecilik diye ifade ettiğimiz bir tabir var. Bunu son günlerde daha sık kullanıyoruz. Bu aslında ibaret bir cümle değil. Bir koordinasyonun işareti. Bugün de gördüğünüz gibi hem karakolun yapımı, hem arka tarafta okulun yapımı vesilesiyle belediyelerimiz ihtiyaç olan her yerde görev almaya devam ediyorlar. Bu tesisin polis teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle pandemi dönemi için özel bir teşekkür etmek istiyorum Polis teşkilatımıza. Hepimizin en yakınlarını bile ziyaretten imtina ettiği, tedirgin olduğu zamanlarda polis kardeşlerimiz özellikle 65 üstündeki vatandaşlarımızın ve diğer vatandaşlarımızın ihtiyacını görmek için can siparane bir şekilde görev aldılar. Allah onlardan razı olsun. Bugün artık maskesiz günlere doğru yaklaştığımız bir dönemde o zor günlerde yapılan fedakârlıkları da asla unutmamak gerekiyor. Ben tekrar tesisin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

img-4093.jpg

TÜRK POLİS TEŞKİLATI GÜVENLİĞİMİZN MİMARLARINDANDIR

Açılışta konuşan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “Şehrimizin bir özelliği, güzelliğidir bu. Belediyelerimiz hizmet noktasında büyük bir yarış içerisindeler. Bu yönüyle belediyelerimiz tabii ki Konya medeniyeti, Konya'daki insanlarımızın teveccühüne mazhar olmuş olarak Konyalı insanlarımızın isteği de budur. İnsanımızın yaşam kalitesini arttırmak, daha iyi sağlıktan yararlanmak, daha iyi eğitimden yararlanmak, huzur kentinin inşasına bir nebze katkı sunmak üzere bu seferberlik içindedirler. Dolayısıyla belediyeler halkın teveccühüne mazhar olurken halkın temayüllerini de uyguluyor olmaları hepimiz açısından sevindirici bir husus. Türk Polis Teşkilatı demek aslında hem olmuş olaylarla ilgili veri analizini yapıp adli makamlarla koordineli bir şekilde güzel bir hizmet yönetirken aynı zamanda
Olaylar olmadan önce de risk değerlendirmesini yaparken çok nitelikli hizmetler, önleyici hizmetler yapmaktadır. Yeni açılan binanın vatana millete hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu

img-4111.jpg

İYİ HİZMET İÇİN İNANCIMIZ TAM

Konya İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ise, "Vatandaşımıza daha iyi hizmet etmek için böyle bir binaya ihtiyaç olduğunu ifade ederek şunları söyledi: Huzur ve Güven şehri Konya’mızın Selçuklu ilçesinde, vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için Selçuklu Belediyesi ile yapılan mutabakatla 25.11.2020 tarihinde yapımına başlanılan binamız 2022 yılı Mart ayında bitirilmiş olup, bu gün itibariyle Emniyet Müdürlüğümüze teslim edilmiştir. Eskiden polis lojmanları altında yetersiz bir alanda hizmet veren Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği ile İlçe Emniyet Müdürlüğümüz birlikte modern bir binaya taşınmıştır. Yeni hizmet binamızın Türk Polis Teşkilatının 177. Yıldönümü olan 10 Nisan Haftasında açılması bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Ayrıca Selçuklu Belediyesi tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze kazandırılan 2 araçta, vatandaşımıza daha iyi ve modern hizmet vermenin önünü açacaktır. Böyle güzel bir hizmet binasının yapılmasına yardımcı olmasından dolayı, Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Değerli meslektaşlarım birçok şehit ve gazi veren Emniyet Teşkilatımızın, böyle modern binalarda vatandaş odaklı daha iyi güvenlik hizmeti vereceğine inancım tamdır. Yeni binamızın Teşkilatımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum Yapılan konuşmalardan sonra Konya İl Müftüsü Doç, Dr. Ali Öge’nin yaptığı duanın ardından kurdela kesimi ile açılış gerçekleştirildi.

img-4098.jpg

whatsapp-image-2022-04-07-at-15-54-04.jpeg

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum