Yazıcı: Ata Sporu Güreş Yozgat İnsanının Yapısına En Uygun Spor Dalıdır

Yazıcı: Ata Sporu Güreş Yozgat İnsanının Yapısına En Uygun Spor Dalıdır

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ata sporu güreşin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Yozgat insanının yapısına en uygun spor dalının güreş olduğunu söyledi.Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen birinci lige terfi final...

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ata sporu güreşin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Yozgat insanının yapısına en uygun spor dalının güreş olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen birinci lige terfi final grubunda rakiplerini yenerek, birinci lige terfi eden Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü takımı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü 2’inci Başkanı Enver Erkılıç, Antrenör Mustafa Başer ve Mustafa Doğan Vali Abdulkadir Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü 2’inci Başkanı Enver Erkılıç, Vali Yazıcı’ya takım hakkında bilgi vererek, iyi bir kadroya sahip olduklarını ve müsabakalar öncesinde tahmin ettikleri gibi tüm rakiplerini yenip, şampiyon olduklarını söyledi. Başer, “Hedefimiz önümüzdeki sezon mücadele vereceğimiz birinci ligde de şampiyonluk turunu atmaktır. Bundan sonra güreşte Yozgat’ın ismini daha çok duyuracağız.” dedi.

Vali Yazıcı da ziyaretlerinden dolayı konuklarına teşekkür ederek, Türk güreşinin altyapısının sağlamlaştırılması ve rekabetin artırılması amacıyla kurulan Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü’nün başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yozgat adının büyük sporcular, yiğitler yetiştirmiş bir diyar olarak anıldığını vurgulayan Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Yiğidin harman olduğu yer olarak anılan memleketimizde ata sporumuz güreşe hemen herkes ilgi duyuyor. Yozgat insanının yapısına da en uygun spor dalı da güreştir. Yozgat'tan Nasuh Akar, Celal Atik, Necmi Gençalp, Rıza Kayaalp gibi isimler dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonluğu almış sporcularımız. Yozgat'ın hedefinde hep dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu yetiştirmek oldu. Ata sporumuz olan güreş Yozgat’ta kulüpler bazında da gelişim gösteriyor. Yozgat Belediyesi Güreş Kulübünün 1’inci lige çıkması bizleri memnun etti. Başarılarından dolayı kulüp yönetici ve sporcularını yürekten kutluyorum. Sergilemiş oldukları başarıyı 1’inci ligde de devam ettirmeleri temennisindeyiz."

Konuşmanın ardından Yozgat Belediyesi Güreş Kulübü 2’inci Başkanı Enver Erkılıç 2’inci lig şampiyonluk kupasını Vali Abdulkadir Yazıcı’ya takdim etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.