Yaz Kursları cıvıl-cıvıl

Yaz Kursları cıvıl-cıvıl

Bu yıl Konyanın dört bir tarafında, öğrencilere Kuran eğitimi veren yüzlerce yaz okulu açıldı

Bu yıl Konya’nın dört bir tarafında, öğrencilere Kur’an eğitimi veren yüzlerce yaz okulu açıldı. Yaz Okullarında Kur’an Kursu Eğitmenleri, çocuklara dini sevdirmek diğer taraftan din eğitimi vermek için çok çeşitli öğretme metotları uyguluyor

Merhaba Gazetesi olarak İlim Yayma Cemiyeti’nin Hacı Ahmet Kapçı Kız Yüksek Öğrenim Yurdu’nda açtığı, Kızlar Yaz Okulu’nu ziyaret ettik..

Eğitim-öğretim yılı içerisinde yaklaşık olarak  bin yüksek öğrenim öğrencisine yurtlarında hizmet veren İlim Yayma Cemiyeti Konya Şubesi, yaz döneminde yaz okulları ile hizmetine devam ediyor.

İkisi kız, ikisi erkek yurtları olmak üzere dört binada, 700 civarında kız ve erkek öğrenci yaz okulu programlarına katılıyor. İYC yurtlarında kalan yada mezun olan gençlerin kontrolünde bir taraftan dinlenen ve eğlenen çocuklar diğer taraftan dini bilgilerini geliştiriyor, el sanatları ile uğraşıyor.

Bu hafta sonu üçüncü haftasını tamamlayacak olan ve altıncı defa gerçekleştirilen İYC Yaz Okulu, Ramazan ayının ilk haftasına kadar devam edecek. İlim Yayma Cemiyeti Yaz Okulu18.Temmuz.2012 Çarşamba günü Konevi Kültür Merkezi’nde yapılacak olan “Yaz Okulu Mezuniyet Gecesi” ile sona erecek. Yaz okulu boyunca yarışmalarda ve şenliklerde ödül kazanan öğrencilerin ödüllerinin dağıtılacağı gecede öğrenciler yaz okulunda öğrendiklerini velileri ile paylaşacak.

Tam gün süren İYC yaz okullarında sabahları Kur’an-ı Kerim öğrenimi yanında hadis, fıkıh, siyer gibi dini bilgiler öğretilmekte. Eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara veya Kura’n-ı Kerim okumaya geçenlere, taç giyme töreni gibi törenlerle motivasyonun artması hedefleniyor.

Öğleden sonraları ise tamamen sosyal etkinliklere ağırlık veren Yaz Okulu, ata binme, yüzme, piknik, el sanatları ve şehir gezileri ile yaz okulu öğrencilerinin görgüleri arttırılmakta, yaz tatilini en verimli şekilde geçirmelerini için çok sayıda eğitmen canla-başla çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.