Yaz Kur'an Kursları Başladı

Yaz Kur'an Kursları Başladı

Yaz dönemi Kur'an kursları bugün başladı. Okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren öğrenciler, 9 hafta sürecek yaz dönemi Kur’an kurslarına akın etti.Yeni dönem için öğrencilerin kayıt yaptığı camilerden biri de Yenibosna’daki...

Yaz dönemi Kur'an kursları bugün başladı. Okulların kapanmasıyla birlikte tatile giren öğrenciler, 9 hafta sürecek yaz dönemi Kur’an kurslarına akın etti.

Yeni dönem için öğrencilerin kayıt yaptığı camilerden biri de Yenibosna’daki Selçuk Hatun Camii oldu. Caminin yaz dönemi Kur’an kursları büyük ilgi gördü. İlk günde çok sayıda öğrenci, velisiyle birlikte camiye akın etti. Gelen öğrenciler, cami avlusunda ilahilerle karşılandı. Kayıt yapan öğrencilere meyve suyu ikram edildi.

Yeni yaz dönemi Kur’an kursları hakkında Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Selçuk Hatun Camii İmamı İbrahim Tunç, Kur’an kurslarına olan ilginin yıldan yıla arttığını söyledi. Tunç, ”Selçuk Hatun Camii’ndeki 2014 yaz dönemi Kur’an kurslarımız bu sene de bütün heyecanıyla başlıyor. Önceki sene 500 öğrencimiz vardı, bu sene de 500’ü hedefliyoruz. Bugün kursumuzun ilk günü, açılış günümüz. Kayıp yaptığımız öğrencilere ikramlarda bulunuyoruz. Bütün çocuklarımıza, Diyanet İşleri Başkanlığımızın bu seneki sloganını nakşetmeye çalışıyoruz: ‘Gel bu yaz, Kur’an-ı gönlüne yaz’ diyoruz.” dedi.

İbrahim Tunç, kurs süresinde öğrencilere Kuran-ı Kerim eğitiminin yanında namaz-abdest ve Peygamber efendimizin hayatına ilişkin dini bilgilerin de verileceğini söyledi.

Camideki yaz kursları çalışmalarının 10 öğretmen tarafından yürütüleceğini belirten Tunç, öğrencilere, “Camiye koşalım. Kur’an’da buluşalım.” dediklerini aktardı.

Çocuğunu yaz dönemi Kur’an kursuna yazdıran Aysel Doğan ise, “Çok memnunuz. Geçen senede geldi, kendisine bayağı faydası oldu. Bu sene tekrar yazdırdık. Dinini, Kur’an-ı Kerim'ini öğreniyor. Memnunuz biz.” diye konuştu.

Kur’an kursuna yazılan öğrencilerden Mustafa Algaç da, “Burada birlikte Kur’an-ı Kerim öğreneceğiz. Bizim için büyük bir fırsat. Çok kişi bunu yapamıyor. Kur’an-ı Kerim öğrenerek yaz tatilimizi iyi değerlendirmek istiyoruz.” dedi.

Kur'an kursları, 9 hafta devam edecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.