AGD MGV Konya  mezunları hasret giderdi

AGD MGV Konya mezunları hasret giderdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) Konya Şubesi, mezuniyet programıyla mezunlarını bir araya getirdi. Yurt içi ve yurt dışından katılan mezunlar, yılların özlemini gidermek için buluştu.

AGD Konya Şubesi’nin 20. Mezunlar Buluşması, Arifan Erkek Öğrenci Yurdu’nda başlayan yoğun bir programla start aldı ve ardından Özel Gençlik İlkokulu’nda düzenlenen mezuniyet yemeğiyle devam etti. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte duygusal anlar yaşandı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açıldı ve devamında çeşitli konuşmalar yer aldı.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-31-08.jpeg

Mezuniyet proğramına, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, Saadet Partisi Konya İl Başkan Yardımcısı Ali Genç, Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Parlak, AGD Bölge Başkanları Mehmet Parlak ve Ceylani Kılıç, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, AGD Genel Merkez üyeleri ve AGD Konya Şube yönetimi gibi önemli isimler ile çok sayıda mezun bir araya geldi.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-19-48.jpeg

FİLİSTİN'İN KURTULUŞUNA GENÇLER YETİŞTİRECEĞİZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Konya’mızda geçmişte sizlerin de gayretleriyle bir temel atıldı. Bugün elhamdülillah, o geçmişte yapılan çalışmalar meyvesini verdi. Binalar kuruldu, gençler yetiştirildi. Bugün de aynı şekilde teşkilatımızın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-32-49.jpeg

Erbakan Hocamızın yıllar önce temellerini attığı bu davada, Allah rızası için emek veren tüm mezunlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yaptığımız çalışmalar ile birlikte inancı ve idealleri uğrunda fedakârlık yapabilecek gençler yetiştirmeye; bu gençlerle özgür Filistin'e yürüyeceğimiz günlerin umudu ile, daha önce olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışmaya devam edeceğiz, inşallah," dedi.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-34-15.jpeg

MİLLİ GÖRÜŞ KUDÜS İÇİN EN ÇOK ÇALIŞAN GENÇLİK TEŞKİLATI

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı Mahmet Parlak, konuşmasına İslam şuurunu ve İslam birliği davasını öğreten merhum Başbakan Prof. Dr. Necmttin Erbakan'ı ve bu davada inançlı, şuurlu nesillerin yetişmesine vesile olan Milli Gençilik Vakfı Eski Genel Başxkanı Rahmetli Adnan Demirtürk ve Yusuf Güneş gibi isimleri anarak başladı. Parlak, yıllar önce Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde görev aldıkları dönemi hatırlatarak, "Bizler, yurtlarda ve evlerde kalarak, bu çalışmalarda görev aldık. Bu aldığımız görevler bir anı olarak kalsın diye değildi. Yeni bir dünyanın kurulmasında, dünyanın her yerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin derdine derman olmak için buradaydık. Rabbimizin bize bahşettiği bu nimet için ne kadar şükretsek azdır," ifadelerini kullandı. AGD'nin Gazze ve Kudüs için yaptığı çalışmalara da değinen Parlak, "Hamaslı kardeşlerimiz, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin Gazze ve Kudüs için her anlamda en çok çalışan genç teşkilatının Milli Görüş teşkilatı olduğunu bildirdiler.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-32-50.jpeg

Allah'a hamdolusn bu davanın birrer neferi olarak anılıyoruz. Rabbim bizlere inşallah Kudüs'ü yeniden fethedecek, tüm dünyada zulüm gören Müslüman gençleri yetiştirebilmeyi ve bu yol üzere çalışabilmeyi nasip etsin. Bugün Türkiye'de farklı zamanlarda 81 ilde mezun buluşmamız düzenleniyor. Konya'da bu yıl 20’ncisini düzenliyoruz. Bu alanda yapılan çalışmalarda Konya’mız ilk öncü olarak örnek olmuştur. Türkiye'nin neresine gidersek gidelim, bu davada görev aldık. Çocuklarımız, eşlerimiz bu davaya nefer oldu. Rabbim, daha uzun yıllar bu dava için çalışacak gençler yetiştirebilmeyi nasip etsin," ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-19-48-1.jpeg

BU DAVA BİZE ŞEREF KAZANDIRDI

Eğitimci Yazar Bahri Kırıyşık konuşmasında gençemere tavsiyeride bulunrak şunları söyledi: “Bizler, Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nde, sadece Allah rızası için, O’nun davasına bir nebze olsun katkıda bulunabilmek için çalışmalar yaptık. Rabbim bana bu davaya 32 yıl boyunca hizmet etme fırsatı verdi. Bu dava bize büyük bir şeref kazandırdı. Diğer türlü sırdan bir insan olarak yaşamanın ve Allah rızası için koşulmamış bir hayatını anlamı nedir, bilemiyorum. Ancak, sizlere yaşça büyük bir abiniz ve hocanız olarak şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum: İnsan her an, her yaştan geçebilir. Doğumda, düğünde, işte, birçok yerde mutlu olabiliriz. Ancak, ne olursa olsun, geldiğimiz yeri unutmamalı ve yetiştiğimiz yerleri unutmadan, nankörlük etmeden yaşamalıyız. Bu dava, Allah’ın izniyle her zaman var olacaktır. Bu sebeple, bu davaya yapabildiğimiz kadar destek olmalı, evlatlarımızı ve çocuklarımızı bu davaya hizmetkar etmeliyiz. Rabbim, Kudüs’ün fethini görmeyi ve ahirettede cennetinde buluşmayı nasip etsin.

nazif-karlier.jpeg

MÜSLÜMANLAR BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİNDE ZULÜM BETECEK

Memur-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, programa katılarak şu duygularını ifade etti: “Öncelikle davet edilmemizden dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Az önce sinevizyonu izlerken, bu davaya daha önce hizmet eden abilerimizi gördüm. Erbakan Hocamız’ın portresini görünce, o günlere geri döndük ve duygulandık. Türkiye’de İmam Hatip okullarının açılmasını babamın sevincini hatırladım. Bu gençlik hareketi, yılmadan ve usanmadan çalışmalarına devam etti ve birler, binler, milyonlar oldu; dünyaya yön vermeye başladı. Eğitim Bir Sen’in kuruluşunu da hatırladım. Erbakan Hocamız ve Mehmet Akif İnan ağabeyimiz gibi öncüler, görev vererek bu hareketi başlattılar. Bugün, Eğitim Bir Sen, üye sayısı 1 milyonu aşan Memur-Sen’e dönüştü. Müslüman ülkeler bir araya gelip birlikte hareket ettiklerinde, zulüm altında bulunan tüm dünya Müslümanları kurtuluşa erecektir. Her zaman düşünüyoruz, ne zaman birleşecek bu Müslümanlar, Gazze’de yaşanan zulme son verecekler diye. Bu manzarayı görünce, inşallah Müslümanların birleşme inancımız artıyor.”

lutfi-yalman.jpeg

GENÇLERİMİZ CİHAD ŞUURU İLE YETİŞTİRMELİYİZ

Mezuniyet programında söz alan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Lütfi Yalman, “Millî Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği’nin mezun buluşmalarını hiç kaçırmadım; bu programa her zaman katıldım. Burada, arkadaşlarımızla hasret giderme fırsatı buluyoruz. Hak ve hakikat kaygısı olmayan hiçbir insandan dava adamı olmaz. Bu nedenle, bu mahallede yetişmiş ve bu davada eğitim almış her bir kardeşimizin dünya Müslümanlarının derdiyle dertlendiğini biliyoruz, buna şahidiz. Biz bu zamana kadar Müslümanların çok eziyet çektiğini ve savaştığın gördük; Bosna’da, Çeçenistan’da, Afganistan’da birçok savaş yaşadık. Rahmetli Erbakan Hocamız bize bu olayları anlattığında, bu zulme dur denilmesi gerektiğini de öğretti. İslam sadece namaz ve oruçtan ibaret değildir. İslam, din ve devlettir. Bu nedenle gereğini yapmak gerekir. Ancak Türkiye, 28 Şubat sonrasında da zorluklar yaşadı. 2000'li yıllardan sonra, iştahları midelerinden büyük, emelleri ömürlerinden uzun bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Hissiz ve kaygısız bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Hedefleri olmayan, hırsları, istek ve arzuları ihtiyaçlarından daha fazla olan bir nesil yetiştirilmeye çalışılıyor. Filistin ve Gazze aylardır zulüm altında; çocuklar ve kadınlar öldürülüyor. Her gün onlar için dua ediyoruz. Rabbimizden yardım istiyoruz ama işler sözle olmuyor icraat geriyor. Geçtiğimiz günlerde şehit edilen İsmail Haniye ile çok samimi bir dostluğumuz vardı. Bir gün Hamslı kardeşlerimizle özel bir toplantıya katıldım, Haniye katılamamıştı. O toplantıda söz aldığımda, 'Gazze’ye girecek bir yol bulacak olursanız, sizinle çarpışacak gençler var' dedim. Onlar bana 'maalesef İslam dünyasında bir Necmettin Erbakan hocamız yok, bunu fiilen yaşıyoruz, dediler.

whatsapp-image-2024-08-18-at-02-32-50-2.jpeg

Bugün Müslüman ailelerinin çocukları bile cihat ruhundan uzak yetiştiğini görüyoruz. İşte burada Millî Gençlik ve Anadolu Gençlik Derneği’nin önemi devreye giriyor. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyayı kuracak olan gençler bu davadan yetişecektir. Herkes bilsin ki, Milli Gençlek ve Anodulu Gençlik Derneğimizin kökleri sağlamdır ve yerinden ayağa kalkmayı biliriz inşallah. Bu nedenle, bu davaya ne kadar katkı verdiğimiz önemlidir. Bu düzene dur demek ve gençlerimizi korumak ve yetiştirmek için bu davada Anadolu Gençlik Derneği’nde görev almalı, yeni bir dünya idealiyle gençler yetiştirmeliyiz. Allah bizlere yeni dünyayı kuracak gençler yetiştirmeyi nasip etsin inşallah.” ifadelerini kullandı.

Proğrmada ezgi sanatçıları Yusuf Karaburç, Kemal Faruk, ve Osman Gündüz sahre alrak ezgi ve marş söyledi. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu

SAİT ÇELİK

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.