Yatırımlar devam edecek

Yatırımlar devam edecek

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Konya’da kuruluyor. Santralin inşaatı Tunçmatik-Powergie firması tarafından bu yılın Temmuz ayında devreye alınması planlanıyor

Tunçmatik-Powergie Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini, Konya Kızören’de 144 dönümlük alana kuruyor. Her biri 1 megawat’lık toplam 8 mw’lık proje ile yılda 12 milyon 800 bin kwh enerji üretimi sağlanacak. Santral hakkında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Tunçmatik-Powergie Genel Müdürü Mehmet Özer, Konya'da yatırımların devam edeceğini söyledi. Santralin temelinin bu yılın Temmuz ayında atılacağını belirten Özer, "Konya'nın ekonomomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. İnşaat döneminde 50 kişi çalışacak. Bu sayı santralin faal olmasıyla birlikte yukarılara çıkacaktır. Konya Kızören’de 144 dönümlük alana inşa edeceğimiz yeni güneş santrali yılda 6 bin 500 ton karbondioksit (CO2) salınımını önleyecek. Yılda 12 milyon 800 bin kwh enerji üretimi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

30 YIL ENDÜSTRİYEL ÖMÜRLÜ

Almanya’da üretilen invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler olduğunu kaydeden Özer, "Sistemle, yaklaşık 50 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali projesine imza atmış olmak tüm Tunçmatik ailesi olarak bizleri gururlandırıyor. Türkiye güneş enerjisi konusunda önemli bir potansiyele sahip ve bu potansiyeli yatırıma dönüştürmenin önemi büyük. Tunçmatik Türkiye’de 30 yıl endüstriyel ömürlü, mühendislik ve optimizasyon tekniklerinin doğru uygulanması ile yüksek verimli güneş santralleri kurarak, ülkemizde yeni oluşmakta olan güneş enerji sektöründe fark yaratmayı hedeflemektedir. Santralin yatırımcısı Baycan Yapı firmasının Türkiye’nin temiz geleceği ve ekonomik gelişimi açısından son derece önemli olan bu yatırımda iş ortağı olarak bizleri tercih etmesinin heyecanını yaşıyoruz. Tunçmatik-Powergie’e duydukları güven ve bu sağlam iş birliği için sonsuz teşekkürler" diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.