Yatırımcıya tarih ve fiyat verdi!

Yatırımcıya tarih ve fiyat verdi!

Doların seyri ile ilgili ünlü ekonomist Devrim Akyıl'dan dikkat çeken bir yorum geldi. Akyıl, dolar kurunda yaşanabilecek yükselişlere değindi.

Piyasaların pür dikkat izlediği Jackson Hole toplantısının sonuçları belli oldu. Stratejik finans toplantısında en çok merak edilen Amerika Merkez Bankası(  FED) Başkanı  Powell'in piyasalar için vereceği mesajlar idi. FED Başkanı, Jackson Hole toplantısında ''Fed, ekonomiyi tam istihdama geri kavuşturma gayreti süresince sabırlı olmaya devam edecek. Bu süre zarfında "geçici" enflasyon artışları ve beklenenin altında istihdam büyümesine karşı adım atmaktan kaçınmamız gerekiyor'' ifadelerini kullanmıştı.

DOLAR YORUMU DİKKAT ÇEKTİ

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl, Powell'in açıklamalarına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Akyıl, "Geçen haftanın en önemli olayı Jackson Hole toplantısıydı. Merkez Bankası'nın ana görevi para değerini korumaktır. Amerikan Merkez Bankası da ekonominin problemlerini tek başına çözmeye soyundu. Powell'ın konuşması o kadar çaresiz bir konuşma ki.'' dedi.

DOLARDA TARİHİ REKOR GELEBİLİR

Yatırımcıların merak ettiği ve ekonomiyi yakından ilgilendiren dolar kuru ile ilgili Akyıl, "Dolar/TL bu hafta 8.44 altına kırdı. Eylül toplantısı için Merkez Bankası bir faiz indirimi hazırlığı içinde. Bu faiz indirimi ne kadar faydalı olacak göreceğiz. Şimdilik görüntü bu yönde. Doların aşağı hareketleri olsa da kalıcı olmayacağını söylüyorum. 8.30 altına kaymalarda 8.24 doğar. Ana resimde yukarı bir çıkış olursa 8.62'nin üzerindeki kapanışlar 8.90 bölgesini tetikleyecek" ifadelerini kullandı.

NOT: Buradaki görüşler yatırım tavsiyesi değildir, uzmanın kendi görüşleridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.