Yatırımcılar Sarayönü'ne yöneliyor

Yatırımcılar Sarayönü'ne yöneliyor

Yerel Seçimler'de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan Sarayönü'ne olan ilgide gözle görülür bir artış yaşanıyor.

Yerel Seçimler'de Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan Sarayönü'ne olan ilgide gözle görülür bir artış yaşanıyor. Yabancı yatırımcıların ilgi odağı haline gelen ilçede, arsa ve tarla satışlarında ciddi bir yükselme yaşandı. Talebe bağlı olarak fiyatlarda da hızlı bir yükseliş meydana geldi. Bir yıl içerisinde yüzde üç yüzlere varan değer artışı, gayrimenkulünü satmak isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü. Bunun yanı sıra değer artışının daha da katlanacağını tahmin eden bazı vatandaşlar da tercihini beklemekten yana kullanıyor. Alım satımlardaki yükseliş emlak sektöründe de ye iş yerlerinin açılmasını tetikledi. Emlak sektöründe faaliyet gösteren Adnan Tayyiboğlu, ilçeye artan ilgi ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışı değerlendirdi. Tayyiboğlu, "Konya hızlı şekilde gelişti ve doldu.

4-3.20160422095611.jpg

Hareket alanı kalmadığı için dışarı açılma ihtiyacından gözler en yakın merkeze döndü. En yakın merkez konumunda da biz varız. Konya'ya 30 kilometre olan ilçemizden 20 dakikada merkeze ulaşabiliyoruz. Ulaşımda kolaylığın yanında önemli gelişmeler ilçeye olan ilgiyi arttırdı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in Organize Sanayi projesini destekleyen açıklamaları, bu bölgenin IPARD hayvancılık projelerine uygun olması, hayvan yemi temini noktasında bir tarım memleketi olmamız, Ladik-Altınekin yolunun çift yol yapılacak olması, güneş santrali projelerine uygun araziler olması satışları ve fiyatları yükseltti. Tarlanın yerine göre fiyatlarda yüzde 100 ile 300 arasında değişen fiyat artışları yaşanıyor. Mevkisi uzak olan kötü tarlaların dönüm fiyatı bile 800 liradan 2 bin 500 liraya çıktı. IPARD projelerine uygun olan dört dönümlük bir tarla 150-200 bin lira arasında değer buluyor. Konya'da birçok kişi her gün arazi araştırmasında bulunuyor. İnsanlar ilerde bulanın Konya merkeze entegre olacağını düşünüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum