Yatağan'daki Enerji Ve Maden İşçileri Yürüdü

Yatağan'daki Enerji Ve Maden İşçileri Yürüdü

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri yürüyüş düzenledi. Yatağan Termik Santrali önünden başlayan ve 5 kilometre sonra ilçe merkezinde son bulan yürüyüşte, özelleştirmelerin durdurulması çağrısı...

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, özelleştirme karşıtı enerji ve maden işçileri yürüyüş düzenledi. Yatağan Termik Santrali önünden başlayan ve 5 kilometre sonra ilçe merkezinde son bulan yürüyüşte, özelleştirmelerin durdurulması çağrısı yapıldı.

Yeniköy ve Yatağan Termik santrallerinde çalışanlarla kömür ocaklarından gelen madenciler, seslerini duyurmak için yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, "KİT'ler halkın, satılamaz", "Ölmek var, dönmek yok" ve "Direne direne kazanacağız" dövizleri taşıdı, ayrıca "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek", "Sat bakalım sat bakalım, sıkıyorsa sat bakalım" sloganları atıldı.

Yatağan Termik Santrali önünden harekete geçen grup, sırasıyla Mehmet Özcan Caddesi'nden Atatürk Caddesi'ne, oradan da Cumhuriyet Caddesi'ne ulaştı. AK Parti İlçe Başkanlığı'nın bulunduğu bu caddede bir süre oturma eylemi yapan grup, daha sonra ilçe merkezindeki madenci heykeline gitti. Tes-İş Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik,burada yaptığı konuşmada 428 gündür çadır nöbetinde olduklarını belirterek, "Özelleştirme, vatana ihanettir. Soma'da, Ermenek'te ve Esenyurt'ta yaşanan olaylara bakın. İki gün yas, daha sonra hiçbir şey olmamış gibi saltanatlarına devam ediyorlar. Olan, gariban insanlara oluyor. Bu ülkenin Başbakan'ı çıkıp, 'Devletin son olaylarda hiç kabahati yok.' diyor. İş kazalarında ölen her bir kişinin ölümünde devletin suçu vardır, kusuru vardır. Devlet, halkının güvenliğinden sorumludur. Yarattığınız sermaye sınıfına suçu atıp kaçamazsınız. Sorumlusunuz. Ölen her kişiden sorumlusunuz. Hırsızların kollanıp mükâfatlandırıldığı, ölenin, yaralananın cezalandırıldığı bir ülke daha yok." dedi.

Maden-İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ise AK Parti hükümetinin 12 yıldır uyguladığı özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarıyla emekçileri devamlı örselediğini ileri sürdü. Emeği ucuzlatarak, işçiyi köleleştirip yarınlarından kaygılı, umutsuz, mutsuz insan yığınları oluşmasına sebebiyet verildiğini söyleyen Girgin, "428 gündür direniyoruz. AKP hükümeti, buradan yükselen sese kulaklarını tıkayıp bildiğini yapmaya devam etti. İhale sürecini tamamlayıp devir aşamasına kadar işi getirdi, yani son etaba gelmiş durumdayız. Onlar dediklerini yaptı, satışı gerçekleştirdiler, biz de dediğimizi yapıp gelen firmaları işyerlerimize sokmayacağız. Devir için belirlenen tarih aralık ayında bitiyor. O zamana kadar tetikte bekliyor olacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.