Yatağan'da, Türk-yunan Dostluk Rüzgârı Esecek

Yatağan'da, Türk-yunan Dostluk Rüzgârı Esecek

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, 14 Eylül tarihinde dünyanın en büyük antik mermer kenti Stratonikeia antik tiyatrosunda Türk-Yunan dostluk konseri düzenlenecek. Konserde, Kos adasından Rebetiko müzik grubu ve Bodrum Akyarlar Derneği Klasik Müzik...

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, 14 Eylül tarihinde dünyanın en büyük antik mermer kenti Stratonikeia antik tiyatrosunda Türk-Yunan dostluk konseri düzenlenecek. Konserde, Kos adasından Rebetiko müzik grubu ve Bodrum Akyarlar Derneği Klasik Müzik Korusu tarafından Türk ve Yunanca eserler seslendirilecek. Konsere, Yunanistan İzmir Başkonsolos asistanı İoanna Samuilida Taşkıran, Başkonsolosluk ataşesi Fotini Mavru katılacak.

    Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık düzenlediği basın toplantısında, Muğla'nın deniz, kum ve güneş turizmi ile kısıtlı olan turizm sezonunu kültür turizmi ile daha uzun sürece yaymak için çalıştıklarını söyledi. Yatağan'ın yeraltı ve yerüstü zenginliklerinin tanıtımı için çaba harcadıklarını belirten Işık, "Deniz, kum ve güneş turizmi ile turizm sezonu 6 ayla sınırlı kalmaktadır. Turizmi çeşitlendirmek ve 12 aya yaymak, turizmin kültür, sanat ve ekonomideki yerini arttırmak hedeflerimiz arasında. Şu haliyle Muğla'da turizm tek ayaküstüne basan topal bir görünümdedir. Elimizdeki var olan kültür, doğa ve tarih gibi değerlerimizi tanıtıp, gün yüzüne çıkardığımız zaman inanıyorum ki, Muğla'daki turizm iki ayakları üzerinde dengeli durabilecek ve 12 aya yayılmış olacaktır. Bunun için bir yerlerden başlamak gerekiyordu. Yatağan Belediye Başkanı olarak karşı kıyımızdaki Yunan adalarından başlayarak öncelikle kültürel ve sosyal politikaları yürütmek, daha sonra da ticari politikaları izleyerek elimizde bulunan büyük ve küçük ölçekli 50'ye yakın mermer fabrikaları ve 12 adet zeytinyağı fabrikalarının üretimi ve dış piyasa imkânı oluşturmak istiyorum." dedi.

    Haşmet Işık, Yatağan'ın yeraltında ve yer üstünde antik değerlere sahip olduğunu kaydederek, "Dünyanın en büyük beyaz antik mermer kenti, siyasi merkez Stratonikeia, yine en büyük dini merkez Lagina Yatağan'da bulunmaktadır. 2005 yılında Muğla İl Genel Meclisi tarafından onaylanan Türkiye'nin ilk olarak gündeme taşınan Jeopark projesi ve bu tarihi kentlere bağlanan kültür ve kutsal yolun tamamlanması ile dünyanın ilk büyük örnek kültür projesi Yatağan'da oluşmuş olacaktır. Belediye olarak hedefimiz Yatağan'ı tarihî ile kültürü ile ve ekonomik boyutu ile tüm dünyaya tanıtmak." ifadelerini kullandı.

    Muğla ve Yatağan'ın kültür turizminden yeterli derecede pay alabilmesi için uluslararası ilişkilere büyük önem verdikleri ifade eden Işık şunları söyledi: "Yukarıda saydığım tüm bu değerlerin uluslararası alanda tanıtılması için ilk adımı 14 Eylül tarihinde atıyoruz. Bu tarihte belediye olarak düzenlediğimiz Türk-Yunan Dostluk Konseri ile öncelikli olarak karşı kıyımızda bulunan Yunan adaları ile ortak bir konser düzenledik. 14 Eylül saat 19:30'daki konserimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.